​Anuntat initial la Sala Polivalenta pe site-ul trupei, al doilea concert Cranberries in Romania va avea loc la Romexpo, in Pavilionul Central, pe 11 octombrie, informeaza organizatorii. Biletele se pun in vanzare vineri, 22 iunie. Turneul va promova noul album al trupei intitulat Roses. Concertul din Romania este organizat de Events.

The CranberriesFoto: Events/Mihail Cismas

Biletele intra in vanzare de vineri, 22 iunie. Pana pe 29 iunie inclusiv, biletele la Parter Silver Ring si la Etaj pot fi achizitionate la un pret special, cu 10% discount (144 lei si respectiv 117 lei). Incepand de pe 30 iunie, biletele pot fi achizitionate la pret intreg: Parter Golden Ring - 220 lei, Parter Silver Ring – 160 lei lei si Etaj - 130 lei. Pe www.eventim.ro.

Turneul de promovare a noului album ar fi trebuit sa inceapa in vara, insa a fost amanat pentru octombrie 2012. Printre orasele unde va canta Cranberries se afla Londra, Barcelona, Madrid, Berlin, Milano, Roma, Amsterdam si alte aproape 30 de orase europene. Vezi toate orasele in care trupa Cranberries canta in aceasta toamna.

Celebra trupa irlandeza s-a reunit la sfarsitul lui 2009, dupa o pauza de aproape sase ani, iar pe 20 iulie 2010 a cantat si in Romania, la Zone Arena. Concertul pe care trupa il va sustine in tara noastra in aceasta toamna nu a fost inca revendicat de nici un organizator local.

Despre The Cranberries

The Cranberries este una dintre cele mai de succes trupe ale deceniului trecut. Grupul a luat nastere in 1989, sub numele initial de The Cranberry Saw Us, adica Dolores O'Riordan (voce), Noel Hogan (chitara), Mike Hogan (bas) şi Fergal Lawler (tobe). Cunoscuta ca trupa de rock alternativ, The Cranberries abordeaza si stilurile indie pop şi punk, cu influente de folk irlandez.

Formatia are in palmares peste 14 milioane de discuri vandute in Statele Unite, patru albume in Billboard 200 - Top 20 (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?; No Need To Argue; To The Faithful Departed si Bury The Hatchet) si opt single-uri in topul Modern Rock Tracks Chart din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internationale.

The Cranberries si-a castigat faima cu albumul Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? (1993), care s-a vandut in cinci milioane de copii in intreaga lume. Un an mai tarziu, solista Dolores O’Riordan s-a casatorit cu tour-managerul trupei, Don Burton. A aparut astfel al doilea album al trupei, No Need to Argue, care a debutat pe locul 6 in topurile americane. Materialul a depasit succesul albumului de debut si a castigat trei discuri de platina, cu hituri ca Zombie sau Ode To My Family. In 1995, au urmat alte doua single-uri, I Can't Be With You si Ridiculous Thoughts si albumul a castigat cinci discuri de platina in Canada, unul in Elvetia si sapte in SUA.

Incep sa apara si primele zvonuri ca Dolores O’Riordan intentioneaza sa paraseasca formatia pentru a urma o cariera solo. Trupa neaga zvonurile si Cranberries intra in studio pentru un al treilea album: To The Faithful Departed (1996), inregistrand un loc secund in UK Album Chart si locul 4 in topul Billboard 200. Primul single, Salvation, suscita acelasi interes ca hiturile anterioare al trupei, ajungand numarul 1 in topul Modern Rock Tracks Chart din Billboard Magazine. Grupul anuleaza insa un turneu programat in Australia si Europa, determinand reaparitia zvonurilor legate de plecarea solistei Dolores O’Riordan.

In 1999, The Cranberries isi lanseaza cel de-al patrulea album de studio - Bury The Hatchet, continand hituri precum Promises, Animal Instinct, Just My Imagination si You & Me. Acum incepe si un turneu modial care dureaza pana in vara anului 2000, devenind cel mai mare turneu din cariera trupei. In 2000 apare Stars - The Best of 1992 - 2002, iar doi ani mai tarziu, The Cranberries incepe iun scurt turneu european.

In 2003 canta in deschiderea mai multor concerte ale celor de la Rolling Stones, pentru ca in septembrie membrii trupei sa anunte ca vor lua o pauza de pentru a se concentra pe proiecte solo. De-atunci, solista Dolores O'Riordan a colaborat la numeroase proiecte muzicale si a scos doua albume, Noel Hogan a inceput un nou proiect intitulat Mono Band, urmat de formarea trupei Arkitekt alaturi de Richard Walters, iar Fergal Lawler a colaborat cu The Low Network, Walter Mitty si The Realists, The Last Days Of Death Country, atat ca muzician, cat si ca producator.

In ianuarie 2009, O'Riordan a cantat mai multe piese la Trinity College din Dublin, alaturi de fratii Noel si Mike Hogan (fostii sai colegi din The Cranberries). Spectacolul a fost prima intalnire a celor trei dupa anul 2003. Tot in 2009, trupa a sarbatorit 20 de ani de activitate muzicala.

Vezi aici site-ul trupei The Cranberries si pagina de myspace.

Despre noul album Cranberries

In februarie 2012 a fost lansat "Roses", primul album de studio lansat de Cranberries in ultimii zece ani.

"Roses" contine piesele:

1. Conduct

2. Tomorrow

3. Fire & Soul

4. Raining In My Heart

5. Losing My Mind

6. Schizophrenic Playboys

7. Waiting In Walthamstow

8. Show Me

9. Astral Projections

10. So Good

11. Roses