​Vineri, 29 iunie 2012, in Vama Veche, va avea loc o conferinta de presa, in cadrul careia organizatorii festivalului Freedom Jazz Fest vor prezenta ultimile informatii privind: lista artistilor straini si romani, programul zilnic si proiectele adiacente, informeaza un comunicat remis redactiei. Dupa conferinta, Marius Mihalache, Irina Sarbu, Dragos Mihu si Nicu Baran vor oferi publicului din Vama Veche un concert de muzica de jazz.

Freedom Jazz FestivalFoto: freedomjazzfestival.ro

In weekend-ul din data de 29 iunie-1 iulie, in Vama Veche vor fi puse in vanzare ultimile bilete cu pret promotional, dupa aceasta data pretul biletelor urmand sa fie majorat – 45 Ron/seara, 90Ron/ Abonament 3 zile. Tot atunci vor fi puse in vanzare si cele 300 de abonamente cu loc de campare in locatia Marina Park, puse la dispozitie de catre organizatori pentru cei care isi doresc sa petreaca 24 din 24 de ore in atmosfera festivalului.

La conferinta de presa de pe 29 iunie vor fi prezenti Marius Mihalache (directorul artistic al evenimentului) si reprezentantii Fundatiei Bravo (producatorul festivalului).

Programat pentru perioada 19-21 iulie, la Marina Park din Vama Veche, Festivalul International Freedom Jazz aduce in fata publicului nume importante ale jazzului mondial: Billy Cobham, Boo Boo Davis, Jonny & Mozes Rosenberg (Django Reinhardt), Blood, Sweat & Tears (formatie din care au facut parte, din 1967 pana in prezent, aproximativ 150 de instrumentisti), Sergio Mendes & Brasil 2012 (nominalizat la Oscar, a colaborat si cu Black Eyed Peas), Nights of Jazz Guitars featuring Larry Coryell si Philip Catherine.