Quantiq, Wilder, Whispering Woods, Scarred, Trobar de Morte, Shattered Hope, Indian Fall, White Walls, Abstract Rapture - sunt numele care au urcat pe scena de biatlon de la baza cetatii Rasnov, in weekendul trecut, in a doua zi a Ghost Fest.

Foto:

Pe 13 si 14 iulie s-a scris la Rasnov primul capitol “Ghost Fest – Return To Nature”. Povestea, gandita ca o evadare de week-end in mijlocul naturii, s-a derulata pe terenul de biatlon de la baza cetatii si a avut ca personaje artisti din Romania, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Germania, Grecia, Spania, Italia si Luxemburg. Acestia au oferit unui public cald si receptiv o varietate de genuri muzicale si modalitati de exprimare artistica.

Ziua de 14 iulie a inceput cu progresivul bine pus la punct al celor de la Quantiq si sonoritatile metalcore ale trupei Wilder (RO). Rockul simfonic animat de vocea feminina si acordurile de flaut prezentat de trupa Whispering Woods (RO) a rezonat perfect cu superbul cadrul natural de la Rasnov, iar deathul fara compromis al trupei Scarred (LU) a rasunat apoi ca o furtuna. Trobar de Morte (ES) a oferit un moment desprins parca dintr-un basm, cu accente mistice incantatii rascolitoare si schimbari de ritm ametitoare. A urmat o portie de doom atmosferic cu Shattered Hope (GR), apoi a venit randul black-ului cu accente death al celor de la Indian Fall (RO). White Walls (RO) a dinamizat atmosfera cu rockul progresiv plin de ruperi de ritm care ii caracterizeaza, iar thrashul celor de la Abstract Rapture (LU) a pus punct celei de a doua seri.

Manifestarea a fost intregita de cele doua expozitii gazduite chiar in cetate: expozitia de fotografie ce a adus aproape de ochiul privitorului monumentele istorice din judetul Ilfov si expozitia de pictura si gravura a tanarului artist Catalin Achim.

La final, unul dintre spectatori, a sintetizat cele doua zile de Ghost Fest astfel: “prospetime la propriu si la figurat: munte, muzica, diversitate si voie buna cat cuprinde”.

Ghost Fest a fost organizat de Cavalleria Events, in parteneriat cu Primaria Rasnov si Directia pentru Cultura, Culte si Parimoniu a judetului Ilfov.