STIRE ACTUALIZATA Peste 10.000 de elevi din Bucuresti, potrivit estimarilor Jandarmeriei, s-au adunat, sambata dupa-amiaza, in fata Salii Palatului, pentru a participa la traditionala parada care va fi urmata de un concert in Piata Constitutiei, informeaza Mediafax. Grupurile de elevi vor pleca in mars pe traseul Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Bulevardul Unirii - Piata Constitutiei. Dupa sosirea in Piata Constitutiei, elevii vor asista la un concert sustinut de Alex Velea, Smiley si Dj Sava feat Adela Popescu, a precizat Primaria Capitalei.

Parada elevilor bucuresteni 2010Foto: Agerpres

Participantii au pancarte pe sunt scrise numele unitatilor de invatamant la care invata, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

"Platoul din fata Salii Palatului, de unde se va pleca, este plin. Atmosfera este frumoasa, de sarbatoare", a mai spus Banu.

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, circulatia rutiera este restrictionata total pe traseul de deplasare al participantilor, iar seara, pe durata concertului, vor fi instituite restrictii pe bd. Unirii intre bd. I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe bd. Libertatii intre bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie.

Evenimentul este organizata de Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si cu Scoala Democratiei, cu sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Parada se desfasoara in fiecare an de Ziua Elevilor Bucuresteni, sub egida Zilelor Municipiului Bucuresti, fiind oficializata inca din anul 2009, prin Hotararea CGMB.

Potrivit Brigadei Rutiere Bucuresti, citate de Agerpres, sambata se inregsitreaza urmatoarele restrictii de circulatie din cauza evenimentului:

  • Circulatia rutiera va fi restrictionata total, sambata, in intervalul orar 15:45 - 17:00, pe traseul Sala Palatului - Calea Victoriei - bd. Natiunile Unite - Piata Constitutiei.
  • Circulatia rutiera va fi restrictionata, intre orele 17:00 si 23:00, pe bd. Unirii, intre bd. I. C. Bratianu si Piata Constitutiei, si pe bd. Libertatii, intre bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie.

Pentru restrictiile de pe bd. Unirii si bd. Libertatii Brigada Rutiera Bucuresti recomanda urmatoarele rute ocolitoare: dinspre bd. Ghencea prin Calea 13 Septembrie - bd. Tudor Vladimirescu - bd. George Cosbuc - bd. Regina Maria - Piata Unirii sau Calea 13 Septembrie - str. Izvor - bd. Natiunile Unite - Splaiul Independentei; dinspre Piata Alba Iulia prin bd. Unirii - bd. I. C. Bratianu - Splaiul Independentei - Pod B. P. Hasdeu - str. B. P. Hasdeu - str. Izvor - Piata Arsenalului - Calea 13 Septembrie.

In ceea ce priveste restrictiile de pe Calea Victoriei, ruta ocolitoare indicata este Piata Victoriei - bd. Lascar Catargiu - Piata Romana - Piata Universitatii - Piata Unirii.

Brigada Rutiera a Capitalei le solicita conducatorilor de autovehicule sa evite sa circule in zonele unde se desfasoara evenimentele si sa foloseasca rutele ocolitoare, sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic si sa opteze mai mult pentru mijloacele de transport in comun, sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate, dupa o temeinica asigurare, la culoarea verde a semaforului electric si sa nu se deplaseze ori sa stationeze pe partea carosabila.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021/9544.