O acvila de munte (cunoscuta si ca vulturul regal) a incercat sa rapeasca un copil intr-un parc din Montreal, inainte de a-l lasa la pamant cativa metri mai incolo, potrivit unui videoclip postat pe internet, scrie AFP.

Imaginile arata pasarea de prada, care are o anvergura a aripilor de doi metri, zburand in cercuri deasupra parcului, dupa care coboara in picaj asupra copilului, il prinde de haina, il ridica in aer cativa metri si ii da drumul inapoi in iarba.

Acvila de munte este cea mai mare pasare rapitoare din American de Nord si poate atinge, atunci cand plonjeaza asupra prazii, o viteza de 240 km/h, potrivit US National Geographic Society.

O serie de voci din social media afirma insa ca filmul este fals, dupa ce videoclipul a fost analizat cadru cu cadru, scrie The Independent.

Bloggerul Alex Hearn afirma ca, atunci cand acvila coboara, aripa dreapta a acesteia devine transparenta pe un cadru.

In plus, copilul are o miscare ciudata cand acvila ii da drumul. Nu numai ca bebelusul continua sa urca - ceea ce s-ar putea explica prin inertie - dat miscarea sa ascendenta se accelereaza, afirma acesta.

Acvilele de munte vaneaza in mod regulat pui de caprioare, capre, oi si vitei. Sunt cunoscute cazuri in care aceste pasari au ucis cerbi, coioti si, atunci cand vaneaza in pereche, chiar lupi adulti.