Prima editie a "Festivalului Pescaresc ... de Buna Vestire" ii asteapta pe gurmanzi in acest weekend, in Parcul National din Bucuresti, cu "cel mai mare bors de peste", gulas unguresc de peste si papricas traditional. Mancarea va fi peparata de doi maestrii bucatari veniti din Ungaria.

"Festivalul Pescaresc ... de Buna Vestire" incepe vineri, 22 martie si se incheie duminica, pe 25 martie. Sambata, de la ora 10.00, incepe prepararea celui mai mare bors de peste pregatit la cazan - 1.000 de litri. Pentru a-si demonstra maiestria, cei doi bucatari unguri vor pregati in paralel un gulas unguresc de peste si un papricas traditional.

In plus, zeci de comercianti, veniti din toate colturile tarii si de peste hotare, vor oferi spre vanzare peste 50 de sortimente de preparate din peste si fructe de mare, cele mai bune vinuri asezonate, produse traditionale - preparate din carne, branzeturi, Kurtos Kalacs, turta dulce - si exponate lucrate manual de mesteri populari. Pentru persoanele care tin post se vor vinde si astfel de produse.

De asemenea, vizitatorii se pot infrupta din preparate din peste pregatite chiar sub ochii lor: mici din peste, peste la gratar, pastrav, crap, scrumbie, ton, somon, macrou, saramura de peste asezonata cu legume, hamsii cu mamaliguta si mujdei de usturoi, icre, peste marinat in felurite arome si sute de kilograme de fructe de mare.

Intrarea la festival este libera.

Evenimentul este organizat de Vision Improve in parteneriat cu Primaria Sectorului 2.¬