Evenimentul a premiat concurentii la cea de-a unsprezecea editie a Olimpiadei Internationale de Limba Turca. Elevii romani reprezinta cu succes Romania intr-o varietate de categorii, precum melodii si poezie, abilitati de vorbire, abilitati scrise sau talente speciale. "Gala Culturala Romano-Turca a devenit, prin traditie, un fenomen. Este cea mai ampla manifestare interculturala din Romania, iar copiii nostri finalisti se vor numara printre cei aproximativ 2000 de copii din 140 de tari care vor face un spectacol de neuitat la Isanbul, pe un stadion cu un public de 100.000 de oameni, la Olimpiada Internationala de Limba Turca", a declarat Andreea Marin.

Gala culturala Romano-TurcaFoto: Fundatia Lumina

Gala de anul acesta a fost prezentata de Andreea Marin si de prezentatorul turc Kemal Ayyildiz. Momentele artistice ale evenimentului au inclus videoclipul "Insanlik El Ele" ("Omenirea brat la brat"), filmat timp de doua zile si la care au luat parte 80 de persoane, printre care Andreea Marin si parinti ai elevilor, Proiectul Prieteniei - melodii turcesti si romanesti recitate si impodobite cu dansuri si Dansul Continentelor - dansuri ce reprezinta cele patru continente.

Gala Romano-Turca reprezinta faza nationala a Olimpiadei de Limba Turca, finalele nationale desfasurandu-se concomitent in 135 de tari ale lumii. Olimpiada ce are loc la Istanbul aduce impreuna peste 100.000 de oameni, care vin, pe arena unui stadion, sa vada un spectacol extraordinar. Gala Culturala Romano-Turca este unul dintre cele mai importante evenimente multiculturale din Romania si a fost organizat fara intrerupere din 2008 pana in prezent.