AG Weinberger & The BoomTown Pickers sustin un concert extraordinar joi, 4 aprilie, la ora 19:30 la Teatrul Excelsior (str. Academiei nr 28 – 30). Un Deliciu Acustic este titlul celui mai recent proiect muzical prezentat de cǎtre celebrul muzician, în cadrul cǎruia vor putea fi ascultate piese in premiera sau rar auzite in Romania.

Concert AG Weinberger la T.ExcelsiorFoto: Afis

Şi cum întotdeauna AG Weinberger ştie sǎ-şi surprindǎ publicul, cu piese cântate într-o manierǎ inconfundabilǎ, de data aceasta va aduce în faţa audienţei şi un instrument unic in Romania, lapsteel guitar, un instrument cu sonoritǎţi exotice, tipic muzicii hawaiiene si country.

Concertul de la Teatrul Excelsior, AG Weinberger & The BoomTown Pickers continuǎ seria spectacolelor live a cunoscutei emisiuni ACADEAUA, realizatǎ şi prezentatǎ pânǎ de curând de catre AG Weinberger la TVR 2.

Anul 2013 debuteaza pentru artist cu o serie de concerte susţinute în cateva oraşe din Moldova, Iaşi 27 martie, Brǎila 28 martie şi Galaţi 29 martie, revenind in capitalǎ la Teatrul Excelsior pe data de 4 aprilie.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a Teatrului Excelsior, str Academiei nr. 28-30. Rezervări: 021 315 97 36 sau/si online prin reteaua bilete.ro

AG Weinberger - The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, el este o certă autoritate în domeniu. Atitudinea şi gîndirea despre viaţă îl definesc ca fiind 'întaiul misionar al muzicii Blues', fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.

În noiembrie 2003, AGWeinberger s-a întors acasa învingător semnând un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.

Nashville Calling, întaiul album american semnat AGWeinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, TN.

În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii.

În 2010 - 2011 a fost realizatorul şi gazda emisiunii 'Acadeaua - cea mai dulce emisiune', difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2.

Tot în 2011 a fost decorat cu 'Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler', de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Discografie

- În 1996, AGWeinberger lansează primul album de Blues din România "Good Morning, Mr. Blues".

- În 1997 lansează cel de-al doilea album, "Standard Weinberger". Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului '97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.

- În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.

- În 2006 apare în premieră absolută pentru România “Nashville Calling” - primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA

- In 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”