Inca de la lansare, romanul Dona Juana al Lorenei Lupu a devenit, mai mult decat o realizare literara, o permanenta sursa de stiri. Asta pentru ca si autoarea lui a organizat, cu o periodicitate numai buna pentru a ramane in memoria cititorilor, o lansare iesita din comun dupa alta, cu diverse formule de show, toate tributare unui singur concept: Dona Juana y amigos. Dupa ce a cantat cu Poetrip pe scena clubului Panic!, a murmurat duios cu Florin Zamfirescu si Diana Cavallioti in Carturesti Verona si a purtat peruca roz in Clubul Delirio, alaturi de Veveritele Vesele, Lorena vine la Iasi cu doua formule de lansare, care sa satisfaca atat cititorii clasici, cat si pe aceia mai nonconformisti.

Lorena Lupu - Dona JuanaFoto: Hotnews

"Cand te duci in alt oras, unde lumea nu te cunoaste, e in regula sa oferi optiuni, mai ales atunci cand oamenii care te citesc sunt de diverse varste si preocupari" spune Lorena Lupu. De aceea, scriitoarea le propune amatorilor de carte din Iasi doua lansari, ambele programate vineri, pe 29 martie: una clasica, la Librarium Palas (Str. Palas, Nr. 7A), la ora 18.00, in prezenta unor nume grele ale literaturii contemporane, ca Emil Brumaru, Liviu Antonesei si Paul Gorban, si una nonconformista, in complicitate cu Vlad Volf, in deschiderea concertului trupei Vunk, la 21.00, la Dublin Pub (Str. Vasile Conta, Nr. 30).

Dona Juana este o explorare contemporana, la feminin, a mitului seducatorului universal. Apreciata pentru stil, formula narativa inovatoare si farmec, cartea a starnit deopotriva entuziasmul criticilor si cititorilor. ¬Dona Juana creeaza dependenta, ca un drog¬, spune unul dintre nenumaratele mesaje de apreciere de pe wallul cartii.

Dona Juana de Lorena Lupu