De Paşte, cea mai importantă sărbătoare a ortodoxiei, este momentul potrivit ca fiecare dintre noi să iasă din ritmul alert al vieţii cotidiene şi să se bucure de liniştea şi lumina simbolică a momentului. Şi pentru că muzica este cea care ne ajută mereu să evadăm într-o lume mai frumoasă, vă invităm în duminica Floriilor – 28 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio la recitalul extraordinar de Paşte oferit de Paula Seling.

Paula SelingFoto: Afis concert

Programul serii va include cântece sfinte specifice sărbătorii, cele mai multe dintre acestea fiind incluse pe albumul “La umbra crucii tale”. Nu vor lipsi piesele “Ridica-voi ochii”, “Blândul păstor”, “Cruce sfântă părăsită”, “Auzi, cerule” sau celebra “Rugă”, compusă de Vali Sterian pe versurile lui Corneliu Coposu.

După evenimentul de Ziua îndrăgostiţilor, când artista a susţint un superb concert alături de de Big Band-ul Radio şi de Orchestra de Cameră Radio, în faţa unei săli arhipline care s-a bucurat de cele mai cunoscute şlagăre ale Paulei Seling, de această dată aveti ocazia sa participati la o seară de muzică sacră, cu acompaniament de orgă.

Cel mai mare instrument muzical de acest tip din România şi una dintre cele mai mari din Europa – cu 7.600 de tuburi – orga construită în Cehia în anul 1960 va uimi publicul prin sonoritatea sa deosebită graţie interpretării propuse de organistul Marcel Costea. Artistul a urmat studii la Pontificio Istituto di musica sacra de la Roma şi are o activitate extrem de bogată în sfera muzicii sfânte: este dirijor al ansamblului Musica Sacra (al Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti), capelmaestru şi organist la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi membru fondator al trio-ului baroc Ethos, susţinând concerte în ţară şi străinătate.

Alături de Paula Seling (voce şi pian), se va afla de asemenea şi pianistul Calin Ionce, care este şi orchestratorul tuturor pieselor ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Călin Ionce este autor a numeroase compoziţii proprii pentru diverse formule instrumentale, coloane sonore pentru spectacole de teatru şi film, aranjamente muzicale, dar are şi o însemnată activiate concertistică şi dirijorală.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

După o intensă pregătire muzicală începută în copilărie, în 1997 Paula Seling a susţinut un recital în deschiderea concertului Joan Baez la Bucureşti, a obţinut Trofeul Mamaia şi a lansat primul său album, "Only Love", înregistrat la Sound House Records - Germania. Au urmat apoi numeroase realizări precum: lansarea albumului "De dragoste" – 1999, ce conţinea zece piese compuse de Nicu Alifantis, premiul „Hitul Anului” la Festivalul de la Mamaia pentru „Ploaie în luna lui Marte” ş.a. În ianuarie 2001 a apărut "Mă voi întoarce", un album special, pe care este inclusă şi piesa "Lângă mine", duet cu Direcţia 5.

În 2001, artista a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti, în aceeaşi perioadă realizând videoclipul piesei "Serile verii", filmat în totalitate sub apa. Clipul i-a dus premiul pentru cel mai bun artist într-un videoclip, iar regizoarei distincţia pentru cel mai bun videoclip la MTV Music Awards România 2002. Au urmat înregistrări şi contracte în mai multe ţări europene şi un frumos videoclip filmat la Veneţia – pentru piesa „Timpul” .

Alături de soţul său, Paula Seling şi-a deschis casa de producţie UNICORN RECORDS. Anul 2007 a însemnat alte evenimente importante: recital în deschiderea concertului lui Michael Bolton - Braşov, recital în deschiderea concertului lui Beyonce – Cluj şi o apariţie alături de Anitha Doth, fosta membra a trupei "2 Unlimited", pe scena festivalului Callatis, anul următor aducând în cariera Paulei Seling mai multe concerte alături de Al Bano. În 2010 Paula Seling a reprezentat România la Eurovision, în acelaşi an albumul "Culeg vise" primind premiul Radio România pentru cel mai bun album.