- Inalnirea s-a incheiat
Ultramaratonistul Serban Chiurlea: Cand alerg am in sfarsit timp sa stau de vorba cu mine

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Castig din aceasta actiune exact cat castiga un om normal intr-un concediu. Nu exista sponsori, noi platim totul. Ramanem cu o experienta deosebita impreuna cu niste prieteni deosebiti, intr-o tara foarte frumoasa si pe care din pacate nu stim sa o apreciem.
Cum faceti ca sa suportati temperatura ridicata si sa va racoriti?
Nu stiu cata masa pierd. Nu sunt interesat de acest aspect. Cred ca maxim 5 kg, dar nu sunt sigur.
Cum va alimentati si hidratati ?
Va doresc sanatate si succes.
Cu respect, Alexandru
Mananc normal (mai putin carne).
Un exemplu de alimentare ar fi:
Mic dejun: Oua, paine, unt, ceai sau cafea
In alergare: Biscuiti sarati, compot de piersici, fructe, apa, cola, si bauturi isotonice
Dupa alergare: Ciorba de legume, cas pane cu cartofi, o bere
Pe la 10 seara ma apuca din nou foamea si ma pacalesc cu niste eugenii.
Bafta!
Scuze ca am uitat pana acum: Multumesc din inima tuturor celor care mi-au scris si care mi-au transmis gandurile lor de bine.
Suntem deocamdata trei alergatori la start: Eu - insotit de sotia mea Ioana, un belgian: John Callens insotit de fata lui de 15 ani care va merge pe bicicleta toata distanta si Daniel Musat (a alergat si la editiile anterioare) insotit de baiatul lui Tudor (tot pe bicicleta) si tatal sau.
Oricine este binevenit pe parcurs. Gasiti pe site adresa de contact sa ne punem de acord.
1. ce job aveati inainte de a va apuca de alergat?
2. din ce traiti acum?
felicitari pentru demers!
Am participat la concursuri de orientare, apoi o perioada am facut mult alpinism.
Pe la 30 de ani cand "setea de adrenalina" s-a mai potolit si au aparut copiii, am avut primul vis de a alerga un maraton. Job-ul efectiv nu a influentat aceasta pasiune.
Am un job foarte frumos care-mi aduce multe satisfactii, inginer electronist in domeniul aparaturii medicale cu o vechime de vreo 25 de ani.
Multumesc.
Daca totusi se intampla, ma bucur de peisaj si de zgomotele care ma inconjoara, incerc sa fiu prezent si sa traiesc clipa.
Multumesc,
2. Cam cat timp v-ati antrenat in medie pe saptamana anul acesta?
Alerg de obicei 5 zile din 7, dimineata devreme, cam 100km pe saptamana, insemnand o medie de 10 ore.
2. Cati alergatori vor participa la aceasta diagonala? Ca nu pot sa-i numesc nebuni. Mai degraba ambitiosi. Si daca se poate si numele lor.
Suntem 3 alergatori la start, iar pentru ultimele doua etape mai vine unul. Nume, poze, CV-uri pe site: www.transromania-run.ro.
Multumesc,
Cand,unde si cum luati pauzele de masa, relaxare si somn ?
Nu ne intrecem. Nu vrem sa batem recorduri. Vorbind despre recorduri... Unul din alergatorii pe care-l admir enorm este Serge Girard. Dupa ce a alergat toate continentele (inclusiv Europa si Asia legate in 2009) s-a gandit sa faca un tur al Comunitatii Europene: 365 de zile, fara pauza la o medie de 72 de km pe zi!!! Am avut si eu ocazia sa alerg cu el cand a trecut prin Romania (in 2010). Are o diploma de la Guiness pentru "confirmare".
Incercam sa fim putin modesti cu cei 820km ai nostri in doar 14 zile.
Referitor la pauze.
Cum arata o zi la TRR:
Ne trezim la 5, luam micul dejun si la 6 ne dam singuri startul ca sa prindem cat mai multa racoare.
In timpul alergarii, cam o data la 5-7 km facem pauze scurte (3-4minute), pentru baut, mancat ceva si schimbat, eventual ajustat echipamentul (inlocuit tricoul ud, adaugat crema anti-frecare, etc).
Pe la 2-3 dupa-amiaza ajungem la sfarsitul de etapa, care de obicei este in fata pensiunii sau hotelului unde vom dormi peste noapte. Ne spalam, mancam, masaj. Pe la ora 7 seara ne vedem sa discutam traseul de a doua zi si pe la 8-9 suntem in pat.
Istoria incepe cu tata: Cristian - si el un alergator pasionat la cei 73 de ani ai sai - care, dupa ce a alergat in 2004 la Cross du Mont Blanc, s-a intors acasa cu o brosurica ce prezenta o cursa a curselor: UTMB, 158km cu 8500m diferenta de nivel. (Asta era distanta la editia a 3-a. De atunci s-a tot marit). Am avut o reactie stupida: am ras si m-am intrebat ce nebuni ar vrea sa alerge atat. Dar ceva nu mai era in regula; "piticii" au inceput sa ma viziteze periodic si nu-mi mai dadeau pace. Si tata la fel. Evident ca ne-am inscris. Pe atunci nu erau restrictii, desi nu alergasem mai mult de 42km la momentul inscrierii. Scopul nostru era sa facem macar jumatate. Restul povestii cu ceva poze la link-ul:
www.maraton.info.ro/tour_du_montblanc_2005.html
Nu il consider cel mai dificil ultramaraton. Visez la "Self Transcedence Run", o cursa de aproape 5000 de kilometri, dar ar trebui sa demisionez mai intai si nu sunt inca pregatit. M-am inscris in schimb la Tor des Geants, turul vaii Aosta, vreo 330km cu 27000m diferenta de nivel (cumulata).
Stiu ca exista o comunitate in crestere de maratonisti, dar exista si una a maratonistilor extremi, ca dvs.? Cam cati oameni (romani sau expati) participa la astfel de provocari?
multumesc
Si ce sa mai zicem de Lucian Clinciu, care a alergat tot arcul Carpatic anul acesta intr-un fel de cursa combinata cu putin mers pe ski-role si putin ski de tura, totul folosind sustinere minima din exterior, dormind uneori singur in padure!!
Si imi cer scuze pentru cei care nu-mi vin in minte acum.
De ceva vreme am devenit pasionat de alergare si citind niste carti in care ultramaratonul e descris aproape ca un mod de viata, Born to run, dar mai ales Eat and run a lui Scott Jurek, ma intreb ce anume va motiveaza?
Mentalul e foarte important intr-o asemenea activitate, poate chiar mai important decat fizicul, de aici intrebarea mea.