Portile festivalului Summer Well, care se va desfasura sambata si duminica pe domeniul Stirbey din Buftea, se deschid, in ambele zile, la ora 15,00. RATB a infiintat o linie speciala de transport pentru acest festival, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

In cadrul festivalului nu este permis accesul cu sticle, conserve, artificii, umbrele, arme, lanturi, obiecte periculoase, aparate foto profesionale sau semiprofesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video, casti de motocicleta sau bicicleta. Organizatorii festivalului precizeaza ca nu vor stoca si pazi aceste obiecte pe durata evenimentului.

Accesul in spatiul dedicat Summer Well va fi permis pe baza biletului valid, care va trebui pastrat pe toata durata festivalului. La intrarea in spatiul festivalului si dupa validarea abonamentului participantii vor primi cate o bratara care va fi valabila pe parcursul ambelor zile. Un abonament ii da dreptul participantului la o singura bratara.

Organizatorii mentioneaza ca vanzarea sau cumpararea la suprapret a abonamentelor si a invitatiilor este strict interzisa. Acestia subliniaza ca isi rezerva dreptul de a interzice intrarea la festival a persoanelor care vor fi depistate ca desfasoara astfel de activitati si de a confisca invitatiile, respectiv biletele, aflate in posesia acestora. Organizatorii recomanda achizitionarea biletelor din punctele de vanzare autorizate.

La Summer Well accesul copiilor sub 12 ani este gratuit si este permis daca acestia sunt insotiti de unul dintre parinti, care trebuie sa prezinte un abonament valabil pentru accesul sau si al copilului la festival. Un parinte poate insoti un singur copil. Organizatorii precizeaza ca isi rezerva dreptul de a verifica varsta participantilor, care vor trebui sa poata prezenta pe toata durata festivalului o carte de identitate valida.

Pretul unui abonament este de 149 lei pana vineri si 169 lei in zilele festivalului. Abonamentele pentru festival se gasesc in toate Orange shops si online pe www.easytickets.ro, www.eventim.ro. Sambata si duminica abonamentele vor putea fi cumparate doar de la intrarea in spatiul festivalului.

Nu este permis accesul cu animale de companie. De asemenea, nu exista camping, ci doar programul 'Fieldcandy camping', prin care se pot castiga corturi ce pot fi folosite in timpul evenimentului. Astfel, posibilitate de campare vor avea doar cei care castiga programul promotional.

Programul festivalului incepe la ora 15,00 si se incheie la ora 2,00 in fiecare zi. Dupa ora 2,00, accesul in spatiul festivalului nu mai este permis.

Pentru Summer Well a fost creata o linie speciala de transport, care este operata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti, in baza unui contract incheiat cu organizatorii festivalului. Autobuzele vor pleca in fiecare zi de festival din statia Muzeul Taranului Roman (in spatele Muzeului Antipa din Piata Victoriei) incepand cu ora 14,30 si vor functiona pana in jurul orei 1,00. Plecarea din Buftea se va face din statia amenajata langa domeniul Stirbey. Pretul unei calatorii este de 3,5 lei pentru cei care au portofel electronic si 7 lei dus-intors pentru cei care nu au. Autobuzele vor circula la un interval de aproximativ jumatate de ora.

Contravaloarea biletelor nu este incasata de catre festival, organizatorii subliniind ca Summer Well nu este responsabil pentru eventualele intarzieri si alte neplaceri cauzate de felul in care circula linia de transport dedicata.

In prima zi a Summer Well vor concerta Blood Red Shoes, Eugene McGuinness, Michael Kiwanuka, Glasvegas si The xx. Duminica, pe scena de la Summer Well vor urca The Family Rain, Spector, Everything Everything, The Vaccines si Suede.

Festivalul Summer Well va avea la editia din acest an si o scena secundara, pentru reprezentatiile trupei japoneze de dans ENRA, care vine in premiera in Romania.