Timp de trei zile peste 5.000 de persoane au simtit, respirat, dansat si trait cu adevarat o atmosfera autentic romaneasca, la Festivalul Traditii Argesene, editia a III-a, care a avut loc in comuna Corbeni, judetul Arges. Organizatorii au avut pregatite cele mai inedite concursuri pentru cei indrazneti cum ar fi cele de alergare, tractiune cu cai, taiat lemne, de gatit traditional, de muls vaca sau de mancat rapid bulz.

Foto:
  • Click pe poza pentru o galerie foto cu imagini de la festival.

Copiii, parintii si bunicii s-au imbracat in straie populare si s-au prins in hora satului, au chiuit si au petrecut aceste zile cu voie buna.

Standurile mestesugarilor prezenti au facut deliciul celor aflati in cautarea unor suveniruri. Bucataresele si-au dovedit calitatiile culinare prin preparatele traditionale facute cu ingrediente 100% naturale, pregatite special pentru acest eveniment.

Membrii clubului Culorile Corbenilor au fascinat intreaga adunare, prin desenele lor realizate pe obiectele de lut, mestesugite in cadrul Festivalului Traditii Argesene. Talentatii copiii sunt premianti internationali la concursurile de gen din Japonia, Portugalia, SUA sau Serbia.

Atmosfera de sarbatoare munteneasca a fost intretinuta de artistulTraian Francu. "Festivalul Traditii Argesene, reprezinta un simbol al traditiilor populare romanesti, deoarece indeplineste un standard perfect al acestora, prin mentinerea cu o mare strictete a tot ceea ce inseamna folclor si traditie populara: prin costumele, mestesugurile, cantecele dar si jocurile populare specifice acestei zone etnografice a judetului Arges.¬ Traian Francu.

Ca si in ceilalti ani Concursul de Interpretare al Cantului Popular, si-a desemnat castigatorii prin prezenta in juriu a doamnei Elise Stan-producator si realizator de emisiuni radio si tv si a doamnei Ileana Vieru-redactor la postul de radio Romania Antena Satelor.

"Ceea ce si-a propus acest festival este sa ofere oamenilor din Corbeni si nu numai - caci timp de trei zile locul desfasurarii evenimentului a fost populat si cu foarte multi vizitatori din imprejurimi, dar si turisti din tara si strainatate - un punct de sprijin spre cunoastere si promovare a traditiei romanesti catre un context international. Sunt sigura ca Festivalul Traditii Argesene, va dainui in timp caci are toate coordonatele sa capete perenitate." Elise Stan.

"Tinerii participanti la concursul de interpretare a cantecului popular veniti din multe zone folclorice, mesterii populari cu minunatele lor costume si opinci de piele, toate lucrate de mana, gospodari veniti cu produse ce au gustul de altadata, hora satului unde lautari infocati ii fac pe cei ce se prind in joc sa ridice colbul in frenezia lor, toate acestea s-au inscris intr-un firesc al lumii satului romanesc de altadata, la Festivalul Traditii Argesene." Ileana Vieru

Multumiri sponsorilor : Silva, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Husqvarna, Dr. Oetker, Kamis si ROM Autentic.

Si partenerilor media: Kiss Fm, Absolut TV, Zile si Nopti, Port.ro, Calendarevenimente.ro