Mai multi biciclisti anunta pe Facebook o "plimbare in masa", eveniment intitulat Masa Critica, acesta fiind unul organizat global in ultima zi de vineri a fiecarei luni.

Cei care vor participa se aduna vineri seara la ora 19.30 in Parcul Izvor, de unde vor pleca la ora 20.00.

Ce au anunat organizatorii pe Facebook:

"Masa Critica nu are nici un mesaj oficial, cu toate ca, in general, este inteleasa ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate: bicicleta, role, trotineta, placa) si de a atrage atentia asupra problemelor de siguranta a celor ce folosesc aceste forme de transport, cand sunt nevoiti sa imparta drumul cu traficul motorizat.

Participantii se intalnesc intr-un loc si la o ora prestabilita pentru a se bucura de siguranta si de compania pe care le-o ofera mersul in grup pe strazile orasului, chiar daca prin aceasta, cauzeaza o perturbare temporara a traficului rutier.

Conditiile de deplasare sunt accesibile oricarei categorii de participant! Bicicletele trebuie echipate conform legilor romanesti (lumini, frane, samd.), iar biciclistii trebuie sa aiba cel putin varsta minima prevazuta de lege."

Amintim ca marti Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) au anuntat ca vor continua protestele in strada pana cand Primaria Capitalei va face piste pentru biciclete pe carosabil. La protestul organizat sambata trecuta de cele doua organizatii acestia au participat circa 8.000 de biciclisti, potrivit datelor furnizate de acestia. OPTAR si CBB sustin in continuare crearea de benzi unice pentru transportul public, crearea de benzi pe calea rutiera pentru biciclisti si eliberarea trotuarelor pentru pietoni (masini parcate, chioscuri) si chiar largirea acestora.