Luminile de Craciun din Bucuresti vor fi aprinse vineri, 6 decembrie. Anuntul a fost facut duminica de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, acesta precizand ca vor fi organizate targuri de iarna in fata magazinului Unirea, in Piata Universitatii si in Parcul Herestrau.

Decembrie in Bucuresti (2010)Foto: USER UPLOADED

"Pe 6 decembrie aprindem beculetele. Imi inchipui ca sunt mii, milioane de luminite. Facem concurenta stelelor. (...) Vom avea si targuri. Unul va fi pe trotuarul din fata magazinului Unirii, mergand pe toata lungimea. O sa fie targul de la Piata Universitatii si or sa mai fie si in Parcul Herastrau, organizate de primarii. Apoi, din 5-6 ianuarie, se strange tot si intram in normalitate", a declarat Oprescu, citat de Agerpres. Edilul a verificat duminica stadiul lucrarilor de constructie a retelelor de apa, canalizare si sistem rutier din Prelungirea Ghencea.

In 2012, luminile de Craciun din Bucuresti au fost aprinse pe data de 5 decembrie, din Piata Universitatii, de catre un elev olimpic la matematica. Capitala a fost impodobita cu 2, 6 milioane de beculete, masurand 21,3 km. Elementul de noutate din 2012 a fost targul de Craciun "Bucharest Christmas Market" din Piata Universitatii.