1.073 de persoane costumate in elfi au stabilit duminica seara, la Iasi, un nou record mondial la categoria "Cea mai mare adunare de oameni imbracati in spiridusii lui Mos Craciun", cel mai mic participant fiind David, un bebelus de numai patru luni, costumat in elf. Astfel, s-a doborat recordul anterior, detinut de Ammanford Town Centre din Marea Britanie, unde s-au reunit 762 de spiridusi, pe 17 noiembrie 2012, anunta Agerpres.

Evenimentul a fost organizat de ansamblul Palas, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Liceul "Dimitrie Cantemir" Iasi, Clubul de Dans 'Dance Energy' si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Recordul mondial a fost omologat de Claire Burgess, reprezentantul oficial al Guinness World Records, Iasiul detinand un nou titlu care ii aduce notorietate la nivel international.

Demersul a presupus o adevarata desfasurare de forte. Peste 700 de spiridusi au venit de la Liceul 'Dimitrie Cantemir' din Iasi, carora li s-au alaturat membri ai Clubului de Dans 'Dance Energy' si alti ieseni care au dorit sa contribuie la evenimentul organizat in premiera in Romania. Elevii participanti au intre 11 si 18 ani si au provenit de la 26 de clase de la Liceul 'Dimitrie Cantemir'. Pentru pregatirea momentului de dans, spiridusii au repetat mai bine de 180 de ore, de-a lungul a sase saptamani. La realizarea costumelor s-a lucrat aproximativ trei luni si s-au folosit peste trei kilometri de material.

Aceasta este cea de-a doua actiune cu notorietate mondiala care are loc la Palas. Pe 2 iunie 2012, cu ocazia inaugurarii ansamblului urbanistic, Palas si Iasiul au stabilit impreuna un record: 12.740 de lampioane inaltate simultan.