Salina Turda a fost inclusa intr-un top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume, despre care turistii nici nu stiu ca exista, potrivit site-ului american Business Insider, scrie Mediafax.

Salina TurdaFoto: USER UPLOADED

Astfel, Salina Turda este listata in acest clasament al "destinatiilor de calatorie incredibile despre care nici nu ati stiut ca exista" de catre site-ul american Business Insider, in contrast cu atractii turistice traditionale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Inspirandu-se dintr-un site denumit Quora care si-a intrebat utilizatorii care sunt cele mai inedite destinatii de calatorie despre care multi nici nu stiu ca exista, cei de la Business Insider au realizat o lista a "perlelor ascunse" din intreaga lume, pana la care merita sa calatoresti.

Salina Turda este descrisa ca fiind o mina de sare din Transilvania, Romania, care a devenit o atractie turistica populara incepand cu anii '90. Desi dateaza din secolul al 17-lea, mina are in prezent un carusel si un amfiteatru, se spune pe site-ul businessinsider.com.

Totodata, pe acest site, este prezentata o fotografie cu interiorul salinei Turda.

Destinatia turistica din Romania este prezentata in acest top dupa Saint Pierre et Miquelon, o insula din apropierea tarmului Canadei, considerat a fi ultimul vestigiu al controlului Frantei asupra Americii de Nord, unde localnicii inca mai vorbesc limba franceza.

Inainte de Salina Turda in acest clasament este prezentat "Dealul Magnetic" din provincia New Brunswick din Canada, unde localnicii spun ca iti poti opri masina in panta, o poti scoate din viteza si aceasta incepe sa urce cu motorul oprit - un moment ce poate fi filmat pentru amuzament, pentru ca miscarea ascendenta este de fapt doar o iluzie optica.

Printre destinatiile turistice prezentate in top se mai numara Cripta Capucinilor din Roma, decorata cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerata a fi cea mai infioratoare destinatie turistica din Italia, si craterul de lava din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici in anul 1971, in timp ce forau dupa gaze naturale.