In urma deciziei oficiale venite din partea Federatiei Ruse de Patinaj Artistic si aprobata de Comitetul Olimpic Rus si de Ministerul Sporturilor, Evgeni Plushenko devine singurul reprezentant al Rusiei in probele masculine de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna ce vor avea loc luna viitoare la Sochi. Decizia vine in urma evaluarii sportivului in cadrul unui riguros test de patinaj artistic ce a avut loc in aceasta saptamana, cu usile inchise.

Evgeni PlushenkoFoto: webPR.ro

Dupa un program corect si o interpretare ce a inclus toate elementele de patinaj din programul competitional olimpic, comisia de evaluare l-a propus in unanimitate pe Evgeni Plushenko drept singurul reprezentant masculin al tarii gazda in cea mai importanta competitie sportiva a lumii. "Dupa parerea mea, in cadrul evaluarii, Plushenko a patinat mai bine decat la Olimpiada de la Vancouver din 2010. (…) Toate elementele sale au fost corecte si emotionante. A fost Plushenko real!”, a declarat antrenorul sau Alexei Mishin.

Triplu medaliat olimpic, incluzand victoria de aur la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino din 2006, Evgeni Plushenko va lua parte in doar doua saptamani la cea de-a patra competitie olimpica din cariera, de aceasta data chiar in tara mama. „As dori sa multumesc tuturor pentru sustinerea acordata! Mi-ati oferit putere si incredere. Aceasta este mica noastra victorie. Va iubesc!”, a declarat patinatorul pe pagina sa oficiala de Twitter.

In urma participarii la Jocurile Olimpice de Iarna de la Sochi, Evgeni Plushenko va sosi la Bucuresti cu un program de neuitat, in cadrul Galei Olimpice Kings On Ice. Patinatorul va prezenta un program nou uimitor ce reuneste cele mai indragite si cunoscute elemente care l-au consacrat de-a lungul vremii si care l-au transformat in regele incontestabil al ghetii.

Organizat de Amphitrion, Kings On Ice Olympic Gala va avea loc pe data de 5 aprilie la Sala Polivalenta, biletele fiind disponibile in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Salii Palatului si online, pe www.myticket.ro la preturi cuprinse intre 120 si 400 lei.