Un numar de 1.384 de persoane, femei dar si barbati, au doborat, sambata, la Cluj-Napoca, recordul mondial la rujat simultan timp de un minut, in cadrul unui eveniment care a avut loc cu ocazia Zilei Femeii, relateaza Mediafax.

Recordul mondial la cele mai multe persoane care se rujeaza simultan timp de un minut a fost doborat, sambata, intr-un mall din Cluj-Napoca.

Astfel, participantii au primit din partea organizatorilor cate un ruj si o oglinda si au intrat intr-un spatiu special amenajat la parterul mall-ului, iar dupa ora 19.00 au inceput sa se rujeze timp de un minut.

Un reprezentant al Guiness World Records, Mark Gerard McKinley, care a venit special de la Londra, a omologat recordul.

"La Cluj-Napoca s-a doborat recordul mondial pentru cele mai multe persoane care se rujeaza simultan timp de un minut. Au fost un numar de 1.424 de participanti, dar cativa au fost descalificati, astfel incat recordul omologat de Guiness World Records a fost pentru 1.384 de femei si barbati. Felicitari!", a spus acesta.

La randul lor, organizatorii evenimentului au declarat ca acesta a fost unic pentru Cluj-Napoca, "fiind prima incercare oficiala Guiness World Records organizata in oras".

Manifestarea s-a incheiat cu un concert sustinut de trupa Vama.

Precedentul record a fost detinut din 19 august 2012 de capitala Venezuelei, Caracas, cand 1.002 femei s-au rujat simultan timp de un minut intr-un centru comercial.