Calendarul lunii aprilie este unul atipic pentru Opera Comica Pentru Copii. Pentru a veni in intampinarea institutiilor de invatamant care deruleaza, in saptamana 7-11 aprilie, programul numit "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" (dedicat activitatilor extracurriculare si extrascolare), Opera Comica Pentru Copii a programat baletul "Mirandolina" in fiecare zi intre 7 si 11 aprilie (de la orele 11.00 si 13.00). In plus, puteti vedea "Mirandolina" si marti, 1 aprilie (de la orele 11.00 si 13.00). Veti calatori asadar pe taram italian, cu baletul "Mirandolina", inspirat de celebra piesa de teatru "Hangita", creatie a dramaturgului Carlo Goldoni.

Don Pasquale OCCFoto: Oana Georgescu

"Mirandolina" inseamna o poveste vesela si plina de farmec a tinerei carismatice care mosteneste de la tatal sau un han la Florenta. Numerosii calatori ce trec pragul hanului ii fac curte frumoasei Mirandolina, care trebuie sa faca fata cu istetime avansurilor celor din jurul ei, pretext pentru crearea multor situatii comice.

Coregrafia spectacolului este semnata de Mihai Babuska, scenografia este realizata de Viorica Petrovici, asistent de coregrafie este Catalin Caracas, iar in distributie ii veti aplauda pe artistii OPEREI COMICE PENTRU COPII: Theodora Munteanu, Alis Gheorghe, Andreea Soare, Alexandra Corneanu, Claudia Iagar, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionut Birjovanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru si Roberta Enisor.

Dupa-amiaza zilelor de vineri (4 si 11 aprilie), de la 17.00, este dedicata spectacolului "DON PASQUALE", versiune adaptata pentru micii spectatori a operei semnate de unul dintre marii compozitori italieni - Gaetano Donizetti.

Despre acest spectacol - a carui premiera, in 10 martie, a avut un mare succes de public - Cristian Mihailescu, regizorul productiei, a declarat: "Don Pasquale reprezinta una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu exista teatru liric important din lume sa nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasa opera a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasata in orice epoca, tocmai pentru a sublinia faptul ca subiectul poate fi valabil oricand. Imi doresc ca dupa ce vad acesta premiera, totii copiii sa plece de la Opera Comica Pentru Copii indragostiti de spectacolul de opera."

Scenografia ii apartine Vioricai Petrovici, conducerea muzicala ii revine dirijorului Ciprian Teodorascu, iar in distributie ii veti aplauda pe Stefan Schuller, Feng Shuang, Andrei Lazar, Raluca Oprea, Oana Serban, Roberta Enisor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitrascu, Bogdan Serban. Isi va da concursul Ansamblul "Serioso".

Parteneri media: 7 seri, Ziare.com, RFI Romania, CARIERE, HotNews, Radio Romania Cultural, PORT.RO, Web PR, melc-codobelc.ro, Bucuresti FM, Ziarul Metropolis, Draga mea pentru copii, Calendarul Magic.ro, Gradinitebucuresti.ro, TV City, Senso TV, EduRomania, Actualitatea Muzicala, Agenda Culturala Pentru Copii. Multumim pentru promovarea permanenta colegilor de la posturile Radio Romania.

Pentru mai multe detalii despre productiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, va invitam sa consultati site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat in Calea Giulesti, nr. 16, sector 6, Bucuresti.

Pentru rezervarea biletelor, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 021/319.28.19, de luni pana vineri intre orele 9.00 - 16.00. Biletele pot fi cumparate de la casa de bilete, pe baza rezervarii anterioare sau in limita locurilor disponibile, cu o ora inainte de inceperea spectacolului.