Celebra Yaya Han, cunoscuta pentru costumele sale la evenimentele de acest gen din lume, va fi prezenta ca invitat la cea de a doua editie a East European Comic Con care va avea loc in perioada 9-11 Mai la Romexpo Bucuresti. Cuvantul "Cosplay" provine de la combinatia termenilor "costume" si "play", iar activitatea presupune ca o persoana sa se costumeze si sa intre cat mai bine in pielea unui personaj ales, fie din lumea reala, fie el un personaj imaginar, eroi din filme, carti, jocuri video, desene animate etc.

Yaya HanFoto: yayahan.com

Yaya Han este designer de costume, model si cosplayer avand o experienta de peste 15 ani. Pana in prezent a facut peste 250 costume ale unor personaje din animatii japoneze, benzi desenate, jocuri video, sci-fi si propriile desene.

Creatiile sale complexe si foarte bine executate au castigat numeroase premii si aprecieri in SUA, fiind astfel invitata atat ca prezentatoare, interpreta, dar si ca membru al juriului in concursurile de profil a peste 100 de conventii si alte evenimente din toata lumea.

Impactul pe care l-a adus in lumea cosplay-ului a fost atat de mare incat a fost invitata ca membru in juriul emisiunii King of the Nerds pe TBS Network. De asemenea, a participat in serialul documentar Heroes of Cosplay de pe Syfy TV.

Yaya Han va participa in calitate de invitat de onoare la cea de-a doua editie a East European Comic Con, alaturi de alti cosplayeri renumiti. Giada Robin este una dintre acestia - cosplayer de origine italiana, a fost recunoscuta in cadrul CWM (Cosplay World Master) ca artist cosplay reprezentativ pentru Italia.

Concursul de Cosplay este cea mai importanta competitie a unui eveniment de tipul EECC. Acesta se va desfasura pe scena principala a Comic Con-ului, iar premiile vor fi pe masura.

Doritorii se pot inscrie in concurs cu propriile costume, pana pe data de 18 Aprilie. Acestia vor sustine pe scena principala o scurta sceneta sau o prezentare a costumului.

A doua editie a evenimentului East European Comic Con va avea loc la Romexpo, in perioada 9-11 mai 2014. Printre invitatii din acest an se numara actorii de la Hollywood, Jason Momoa, Sebastian Roche, Natalia Tena, artistul Ian Churchill, celebritati online din Romania - Sector 7 sau Doza de Has, companii celebre - Riot Games cu scena proprie pentru cel mai jucat produs de gaming al momentului, League of Legends, dar si distribuitori de film. Vizitatorii de la Comic Con vor putea participa la mai multe avanpremiere mondiale si vor putea interactiona cu decoruri din filme si seriale.

Biletele pot fi achizitionate din retelele Myticket, Eventim si din magazinele Diverta din tara. Pentru mai multe informatii legate de East European Comic Con 2014 ne puteti contacta la adresa de e-mail: contact@comic-con.ro.