Peste 2.000 de persoane au participat, duminica, la procesiunea de Florii organizata in Capitala de Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti, relateaza Agerpres.

Tot duminica, romano-catolicii au celebrat si Ziua Mondiala a Tineretului.

Astfel, timp de o ora, credinciosii catolici, printre care multi tineri, preotii din parohiile bucurestene, calugari si calugarite din comunitatile religioase locale au participat la procesiune, cu flori, ramuri de maslin si de salcie, cantand cantece religioase. Traseul a inceput de la Biserica Franceza, a continuat pe Bulevardul Kiseleff, pe Calea Victoriei si s-a incheiat la Catedrala Sfantul Iosif din centrul Capitalei. La Catedrala Sfantul Iosif s-a celebrat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie solemna, prezidata de IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucuresti.

In Duminica Floriilor Biserica Catolica celebreaza totodata Ziua Mondiala a Tineretului, instituita de catre Fericitul Papa Ioan Paul al II-lea in anul 1985 si ajunsa in acest an la cea de a XXIX-a editie. In cadrul Sfintei Liturghii din Catedrala Sfantul Iosif, in semn de unitate cu tinerii din lumea intreaga, s-a dat citire Mesajului pe care Papa Francisc l-a adresat tinerilor cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an.

"Sa aveti curajul sa mergeti impotriva curentului! Sa aveti curajul adevaratei fericiri! Spuneti nu culturii provizoriului, a superficialitatii si a rebutului, care nu va considera in masura sa asumati responsabilitati si sa infruntati marile provocari ale vietii!", se arata in mesajul Suveranului Pontif.

Cu Duminica Floriilor, credinciosii catolici intra in Saptamana Sfanta, oranduita spre amintirea si retrairea Patimirii Domnului.