Pe 30 aprilie, Jazz Compas Live va plasa Bucurestiul pe harta acestei sarbatori festivaliere internationale, alaturi de alte 140 de tari participante. Premiera in capitala, de ziua internationala a jazzului 30 aprilie 2014, revista Jazz Compas in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti lanseaza mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Concertele se vor desfasura la Curtea Veche (centrul istoric) si Palatul Sutu (zona Universitate) si, simultan in alte cluburi din Bucuresti.

Jazz Compas Live in MuseumFoto: webPR.ro

Jazz Compas Live in Museum isi propune a fi un festival urban care va invita in plin centru al Bucurestiului, intr-un mediu cultural inedit: cel al spatiului de muzeu. Evenimentul va gazdui o serie de concerte cu jazzmani veniti din diferite colturi ale tarii cat si din strainatate. Pe 30 aprilie, Jazz Compas Live va plasa Bucurestiul pe harta acestei sarbatori festivaliere internationale, alaturi de alte 140 de tari participante.

Program:

18:00 Catalin Milea Hammond Trip - Awakening

Curtea Veche (str. Franceza nr. 21)

Inspirat din intalnirea si colaborarile cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum "European Big Band Academy" (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (E.C.O.), saxofonistul Catalin Milea este probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generatiei sale. Colaborarea cu organistul Adi Stoenescu si bateristul Tavi Scurtu da nastere unui nou grup ce urmeaza o directie proprie in incercarea de a descoperi alte sonoritati in combinatia cu orga Hammond - instrument pus in valoare de muzicieni ca Joey De Francesco, Jimmy Smith sau Larry Goldings. Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv si versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevarat "must-see-to-believe", unul din cei mai solicitati bateristi de la noi, si saxofonistul Catalin Milea - va iau cu ei intr-o calatorie in care aduc un mix de jazz, groove si funk, rock, muzica spectrala, noise, serialism, si strabat teritoriile unei muzici ne-imaginate inca.

Mai mult info pe www.jazzcompas.com sau www.catalinmilea.com

20:30 Sebastian Spanache Trio - "A Pasha's Abstinence"

Palatul Sutu (Bdul. Ion C. Bratianu nr. 2)

Dupa nici un an de la primul album, grupul timisorean Sebastian Spanache Trio lanseaza in mediul online, cel de-al doilea album oficial intitulat "A Pasha's Abstinence", care poate fi gasit pe siteul grupului www.sebastianspanachetrio.comwww.sebastianspanachetrio.com. Conceptia muzicala a acestui disc include introducerea a elementelor muzicii traditionale turcesti, o cultura care a influentat deopotriva muzica traditionala si cultura romaneasca in general. S. S. Trio a luat nastere in a doua jumatate a anului 2011 si este format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Santa (contrabas, chitara bas) si Radu Pieloiu (tobe, percutie). Anul 2013 a fost un an plin de activitate pentru cei 3 muzicieni, de la lansarea primului disc oficial pana la primul turneu european, concerte in cadrul primei editii a JazzTM, Arcub Open Air si castigarea Marelui Premiu in cadrul festivalului concurs Johnny Raducanu 2013. Pe 30 aprilie, va fi lansat in premiera in Bucuresti, cel de-al doilea disc, "A Pasha's Abstinence".

21:30 Bucharest Jazz Orchestra - "Povesti din Bucuresti"

Palatul Sutu (Bdul. Ion C. Bratianu nr. 2)

Lansata oficial pe 27 februarie 2012 in cadrul emisiunii "Jazz pe romaneste" prezentata de Florian Lungu, Bucharest Jazz Orchestra este cel mai nou ansamblu instrumental romanesc. Aparut din dorinta artistilor de a oferi publicului o muzica noua, interpretata la cel mai inalt nivel, grupul prezinta aranjamente muzicale contemporane originale semnate atat de membrii orchestrei cat si de compozitori si aranjori de jazz europeni si americani.

Initiata si condusa de Sebastian Burneci, prim trompetist si solist al Big Band-ului Radio Bucuresti, orchestra ii are in componenta sa pe cei mai de seama muzicieni ai acestui gen, trompetistii Silviu Albei, Silviu Groaza, trombonistii Radu Florian, Adrian Cojocaru si Cristi Labus, sectia ritmica avandu-i pe Laurentiu Zmau la baterie, Ionut Bica la pian si pe Michael Acker la contrabas. Atat alcatuirea orchestrei cat si repertoriul abordat, fac din Bucharest Jazz Orchestra o prezenta inedita pe scena romaneasca si internationala de jazz.

CONCURS

Participantii la Jazz Compas LIVE in Museum vor putea participa la concursul cu premii organizat in seara evenimentului. Mai mult info pe http://www.jazzcompas.com

BILETE

Biletele se pot cumpara prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro