Bucurestenii care au decis sa petreaca 1 Mai in Capitala au ales intre plimbari gratuite cu vaporasul pe Lacul Herastrau sau cu autobuzul turistic, picnic la Palatele Brancovenesti, concert Loredana in Parcul Titan. Cei care merg in Parcul Titan vor primi 8000 de portii de mici gratuit.

Micii romanestiFoto: Agerpres

Primaria Capitalei ofera plimbari gratuite cu vaporasul pe Lacul Herastrau. Imbarcarile pentru plimbarile si traversarile cu vaporasul se vor face de la Debarcaderul central Herastrau (zona pavilionului H).

In rest, dupa 1 Mai, municipalitatea pune la dispozitia bucurestenilor, contra cost, un numar de 7 nave cu o capacitate maxima de 380 locuri, nave ce vor efectua plimbari pe lacul Herastrau. Totodata, vor fi la dispozitia vizitatorilor 50 barci si 40 hidrobiciclete pentru inchiriere. Activitatea de agrement se va desfasura in intervalul orar 10-19.

Tot de la 1 mai, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti va readuce paunii in Parcurile Cismigiu, Herastrau si Bordei, iar pe lacurile din aceleasi parcuri, pasarile exotice. Astfel, bucurestenii vor putea admira lebede albe si negre, rate mandarin si caroline, gaste Califar, Magellan, de Nil sau canadiene.

La Palatul Brancovenesc incepand de joi se deschide sezonul de picnic. Cei care vor sa-si petreaca o zi de primavara in aer liber sunt invitati intr-un spatiu special amenajat de Primaria Capitalei pentru astfel de activitati. Municipalitatea va pune la dispozitia cetatenilor gratare, saci menajeri pentru colectarea deseurilor.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) reintroduce de joi autobuzele liniei turistice "Bucharest City Tour", oferindu-le totodata bucurestenilor posibilitatea de a circula gratuit in aceasta zi cu autobuzele supraetajate in intervalul orar 10,00 - 22,00, in limita capacitatii de transport.

Primaria sectorului 3 organizeaza in Parcul Titan o serie de evenimente artistice incepand cu ora 14.00. Astfel incepand cu aceasta ora ansamblurile Tara Vrancei si Teleormanul vor sustine un program artistic. In partea a doua a evenimentului, incepand cu orele 19.00 vor sustine concerte copiii premiati in cadrul "Pepinierei de talente", iar seara se va inchide cu un concert extraordinar Loredana. De asemenea, vor fi oferite 8.000 de portii de mici.

In Parcul Sebastian, Primaria sectorului 5 va organiza un eveniment artistic la care organizatorul estimeaza participarea a aproximativ 2.500 de persoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Iubitorii de sport si miscare pot merge gratuit pe bicicleta in Parcurile Kiseleff si Herastrau, in cadrul programului "La Pedale!". Iubitorii sportului pe doua roti au la dispozitie gratuit 700 de biciclete, cu 200 mai mult fata de anul trecut.