Green Hours CITY JAZZ Fest - editia a 6-a se va desfasura in perioada 29 mai - 1 iunie 2014. Cu ocazia celebrarii a 20 de ani de viata Green, marcati si in cadrul acestei editii a festivalului, concertele vor depasi matca locatiei traditionale din Calea Victoriei 120. Astfel, 4 din cele 12 concerte ale festivalului vor avea loc in alte 3 spatii binecunoscute din Bucuresti, si anume Sala ARCUB, Clubul Taranului (curtea interioara a MTR) si Sala BERLIN (Control Club).

GH Jazz FestFoto: webPR.ro

Ca in fiecare an, dar parca mai abitir la aceasta a 6-a editie, muzicieni de mare valoare, atit din Romania, cit si din intreaga Europa, vor fi prezenti pe scenele festivalului, cu proiecte consacrate sau noi.

Ca evenimente "in premiera" in Romania, se remarca:

  • prezenta vocalistei Caecilie Norby din Danemarca, in duo cu marele violoncelist si contrabasist suedez, Lars Danielsson
  • recitalul extraordinar (Solo Piano) al lui Stefano Battaglia (Italia)
  • intilnirea initiata de Green Hours intre vocea Mariei Raducanu si acordurile de contrabas si de pian ale "greilor" Carlos Bica (Portugalia) si Carsten Daerr (Germania)
  • prima prezenta in Romania a trio-ului Colin Vallon, tinar grup elvetian care cucereste in acest moment Europa - un concert de neratat
  • dintre muzicienii romani, Iordache prezinta pentru prima data intr-un festival cel mai recent album al sau: Garden Beast;  Mircea Tiberian va fi invitat special la prima aparitie pe scena a proiectului romano-italian Paolo Profeti Quintet;

"Nu in ultimul rind, Vlaicu Golcea a imaginat special pentru festival, un program numit Dance Floor Entropy", bazat pe remixarea dinamica a unora dintre piesele celor 4 albume pe care le-a semnat la Green Records.

Programul complet GHCJFest 2014, precum si detalii - inclusiv organizatorice - se regasesc pe site-ul www.greenjazzfest.ro si pe Facebook: www.facebook.com/green.hours / www.facebook.com/events/1446767022236668

Green Hours CITY JAZZ Fest - 6 este organizat in absoluta independenta, bazindu-se insa pe un staff pe cit de minim pe atit de dinamic si pe sprijinul unor prieteni ai jazz-ului.

"Unul dintre motoarele principale care ne indeamna sa perseveram, chiar in vremurile tot mai tulburi pe care le traim, este dorinta de a 'exporta' si de a raspindi ideea ca atmosfera de boema artistica & culturala cu care cel mai vechi club din Romania a obisnuit, credem, publicul este benefica si posibila in continuare", spune Voicu Radescu, directorul Green Hours CITY JAZZ Fest.

Tag-urile editiei a 6-a ramin aceleasi din anii precedenti, dar cu completari: JAZZ, relaxare, independenta, Green Hours, tinerete, valoare, MTR, contemporan, UrBaN, gradina, Boema, curiozitate, Clubul Taranului, international, BUCURESTI, cultura, Sala Berlin, outdoor, INOVATIV, indoor, ARCUB.

Va asteptam asadar cu drag, incepind din 29 mai, in cele 4 locatii ale Green Hours CITY JAZZ Fest - 6, pentru a va bucura de jazz in formele sale actuale. Mereu diferit, mereu proaspat, mereu incitant.

In 2014, Green Hours sarbatoreste 20 de ani de la nasterea clubului de jazz si teatru cu acelasi nume si invita iubitorii de muzica la editia a 6-a, upgradata, a festivalului de jazz initiat in 2008.

Co-producatori:

- Green Hours

- TVR 2

Parteneri:

Silva, Ambasada Elvetiei & Fondul Cultural Elvetian, Institutul Goethe, Librariile Humanitas, Gerard Bertrand, Green Sound Team, Radio Romania Bucuresti FM, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Muzeul Taranului Roman, Jazz.ro, andante, Sekazone, Jazz Communication, JazzHound, 24 FUN, Bucharest NightLife, port.ro, Zeppelin, Jazz Compas, Bicicleta Galbena, Elle Romania.