Pentru prima oara in Romania, copiii cu dizabilitati pot invata sa se exprime printr-o forma artistica si incepe o terapie prin arta inedita, bazata pe tehnica graffiti. "Descopera lumea prin Spray Painting" este un atelier de dezvoltare personala ce isi propune o intelegere mai profunda a copiilor cu autism, sindromul Down, deficiente locomotorii sau de auz, prin aceasta metoda de pictura.

Descopera lumea prin Spray PaintingFoto: webPR.ro

Timp de 4 luni, in perioada iunie - septembrie, zeci de copii pot avea ocazia de a se dezvolta in cadrul a 20 de ateliere de spray painting, realizate in colaborare cu diverse ONG-uri, precum si la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Bucuresti.

Copiii vor invata cum sa picteze cu spray-uri graffiti si isi vor da frau liber imaginatiei folosind unelte noi pentru operele lor, urmand ca in luna septembrie sa isi expuna tablourile realizate in cadrul unei expozitii deschise publicului larg.

Florin Badita, initiatorul campaniei, explica cum i-a venit ideea de a initia aceste ateliere: "Cand eram la scoala, toate desenele mele erau jalnice. Mi-am zis ca nu am talent la desen si gata, trebuie sa ma indrept spre altceva. Totul pana cand am ajuns in Letonia, unde am avut ocazia de a invata tehnica spray painting. A fost dragoste la prima vedere. In sfarsit puteam desena de placere si fara sa am talent la desen. Daca as fi avut si eu sansa de a picat cu graffiti in copilarie, as fi crezut chiar ca orice este posibil. Vreau prin organizarea acestei campanii sa oferim oportunitati noi de exprimare pentru acesti copii".

Persoanele interesate de acest proiect pot alege din mai multe recompense propuse pe site-ul campaniei http://potsieu.ro/campaigns/descopera-lumea-prin-spray-painting-2/ si astfel sa sustina organizarea acestor ateliere.