"Descopera lumea prin Spray Painting", un proiect unic in Romania ce vine in ajutorul copiilor cu nevoi speciale
Timp de 4 luni, in perioada iunie - septembrie, zeci de copii pot avea ocazia de a se dezvolta in cadrul a 20 de ateliere de spray painting, realizate in colaborare cu diverse ONG-uri, precum si la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Bucuresti.
Copiii vor invata cum sa picteze cu spray-uri graffiti si isi vor da frau liber imaginatiei folosind unelte noi pentru operele lor, urmand ca in luna septembrie sa isi expuna tablourile realizate in cadrul unei expozitii deschise publicului larg.
Florin Badita, initiatorul campaniei, explica cum i-a venit ideea de a initia aceste ateliere: "Cand eram la scoala, toate desenele mele erau jalnice. Mi-am zis ca nu am talent la desen si gata, trebuie sa ma indrept spre altceva. Totul pana cand am ajuns in Letonia, unde am avut ocazia de a invata tehnica spray painting. A fost dragoste la prima vedere. In sfarsit puteam desena de placere si fara sa am talent la desen. Daca as fi avut si eu sansa de a picat cu graffiti in copilarie, as fi crezut chiar ca orice este posibil. Vreau prin organizarea acestei campanii sa oferim oportunitati noi de exprimare pentru acesti copii".
Persoanele interesate de acest proiect pot alege din mai multe recompense propuse pe site-ul campaniei http://potsieu.ro/campaigns/descopera-lumea-prin-spray-painting-2/ si astfel sa sustina organizarea acestor ateliere.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri