





Prima intalnire a multipletilor din Romania se va organiza in Bucuresti si in orasele mari ale tarii
Intalniri similare vor avea loc simultan in orase precum Timisoara, Satu-Mare, Brasov, Iasi, Braila, Sibiu, Galati, Constanta, Cluj si Medias, care vor reuni peste 200 de familii cu gemeni sau tripleti.
In Bucuresti, punctul de intalnire este intrarea principala, langa Palatul Copiilor, la fantana.
Intalnirea multipletilor este un eveniment ce isi propune sa faca mai vizibila aceasta comunitate si va deschide seria intalnirilor tematice, anuale cu multipletii din Romania.
„Din cercetarile efectuate s-a dovedit ca Institutul National de Statistica nu detine o baza de date cu procentul privind numarul nasterilor gemelare, de multipleti anuale din Romania. Vom face astfel demersurile necesare pentru a obtine accesul la informatii de interes public din cadrul Ministerului Sanatatii privind nasterile de multipleti din Romania si speram sa convingem autoritatile de importanta colaborarii intre reprezentantii organizatiei noastre, Minister si Institutul National de Statistica si a realizarii unui studiu pe acest segment. Totodata, un aspect de o importanta majora este ca din numarul acestor nasteri gemelare sa stim cate sunt premature”a declarat Diana Gamulescu, vicepresedinte Asociatia Unu si Unu.
„Este clar ca este o comunitate intr-o continua crestere si dorim sa adaugam pe lista sarbatorilor nationale si ziua de 31 Mai cand vom sarbatori Ziua Multipletilor si sa adaugam pe harta internationala a gemenilor si comunitatea din Romania. Astfel, ne propunem sa obtinem o certificare din partea autoritatilor privind data de 31 Mai ca fiind Ziua Multipletilor din Romania. Stim ca au mai fost initiative, insa ne bazam pe legitimitatea acestei propuneri, dat fiind numarul mare de persoane care au propus si decis aceasta data” a declarat Corina Croitoru, presedinte Asociatia Unu si Unu.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU