Asociatia Unu si Unu, Micolino si Clubul mamicilor de gemeni/tripleti organizeaza Multiparty - prima intalnire a multipletilor din Romania, la nivel national. Evenimentul va fi organizat pe 31 mai, orele 18-21, in Parcul Lumea copiilor la Foisorul Fanfarei. Prima intalnire a multipletilor din Romania va reuni peste 60 de familii cu gemeni sau tripleti.

Intalnirea anuala a multipletilorFoto: Hotnews

Intalniri similare vor avea loc simultan in orase precum Timisoara, Satu-Mare, Brasov, Iasi, Braila, Sibiu, Galati, Constanta, Cluj si Medias, care vor reuni peste 200 de familii cu gemeni sau tripleti.

In Bucuresti, punctul de intalnire este intrarea principala, langa Palatul Copiilor, la fantana.

Intalnirea multipletilor este un eveniment ce isi propune sa faca mai vizibila aceasta comunitate si va deschide seria intalnirilor tematice, anuale cu multipletii din Romania.

Din cercetarile efectuate s-a dovedit ca Institutul National de Statistica nu detine o baza de date cu procentul privind numarul nasterilor gemelare, de multipleti anuale din Romania. Vom face astfel demersurile necesare pentru a obtine accesul la informatii de interes public din cadrul Ministerului Sanatatii privind nasterile de multipleti din Romania si speram sa convingem autoritatile de importanta colaborarii intre reprezentantii organizatiei noastre, Minister si Institutul National de Statistica si a realizarii unui studiu pe acest segment. Totodata, un aspect de o importanta majora este ca din numarul acestor nasteri gemelare sa stim cate sunt premature”a declarat Diana Gamulescu, vicepresedinte Asociatia Unu si Unu.

Este clar ca este o comunitate intr-o continua crestere si dorim sa adaugam pe lista sarbatorilor nationale si ziua de 31 Mai cand vom sarbatori Ziua Multipletilor si sa adaugam pe harta internationala a gemenilor si comunitatea din Romania. Astfel, ne propunem sa obtinem o certificare din partea autoritatilor privind data de 31 Mai ca fiind Ziua Multipletilor din Romania. Stim ca au mai fost initiative, insa ne bazam pe legitimitatea acestei propuneri, dat fiind numarul mare de persoane care au propus si decis aceasta data” a declarat Corina Croitoru, presedinte Asociatia Unu si Unu.