Caravana Metropolis - Cinema in aer liber poposeste vara aceasta, pentru al treilea an la rand, in Piata Sfatului din Brasov, in perioada 10 - 15 iunie. De marti pana duminica, incepand cu ora 21.30, brasovenii vor putea viziona o selectie de exceptie de filme europene si de autor, sub cerul liber.

Caravana Metropolis la BrasovFoto: Caravana.metropolisfilm.ro

Cinefilii vor avea parte de o selectie de filme de succes, multi-premiate la importante festivaluri internationale de film, printre care se numara revelatia de anul acesta de la Oscar si Globurile de Aur, filmul "HER" in regia lui Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix si Scarlett Johansson (Oscar pentru cel mai bun scenariu original, Globul de aur pentru cel mai bun scenariu) si "The Grand Budapest Hotel", semnat de regizorul Wes Anderson, unul dntre cei mai mari auteuri ai cinematografiei contemporane (castigator al Ursului de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin).

Filme in premiera nationala la Brasov

Caravana a pregatit anul acesta si o selectie de filme aclamate de critica internationala, ce vor fi proiectate in premiera nationala la Brasov:

Adancul/ The Deep, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor (in regia lui Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards in 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda). Povestea filmului este bazata pe accidentul incredibil care a avut loc in marile Islandei in anul 1984. Un pescar incearca sa supravietuiasca inotand kilometri pana la mal prin apele reci, dupa ce barca de pescuit se scufunda.

KON-TIKI (propunerea Norvegiei la Oscar si Globurile de aur pentru cel mai bun film strain in 2013, nominalizat la European Film Awards 2013) este productia norvegiana in regia lui Joachim Ronning si Espen Sandberg, ce relateaza epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o pluta din lemn de balsa in 1947, impreuna cu cinci oameni, pentru a dovedi ca sud-americanii in epoca pre-columbiana ar fi traversat oceanul pentru a se stabili in insulele polineziene.

Colivia Aurita/ La cage doree, comedia dulce-amaruie laureata cu Premiul Publicului la European Film Awards, in regia lui Ruben Alves. Povestea urmareste peripetiile unui cuplu de imigranti care traiesc de treisprezece ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi sunt atat de apreciati de prietenii si de vecinii lor incat atunci cand li se propune sa se intoarca in Portugalia in cele mai bune conditii, nimeni nu vrea sa ii lase sa plece.

Caravana Metropolis utilizeaza cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 mᅡ, si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Pret bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/copii, elevi, studenti. Pentru rezervari bilete si abonamente online, sta la dispozitie site-ulcaravana.metropolisfilm.ro