Al doilea week-end din iulie este, in fiecare an, momentul de a impacheta cizmele de cauciuc, bocancii si slapii. La Garana este iarasi festival international de jazz. Nimeni nu stie daca va ploua sau nu, daca va fi frig sau nu. Multi nici macar nu se intereseaza cine vine sa cante la editia de majorat din 2014. Eu incredere ca va fi un festival bun, ca in fiecare an.

Garana Jazz Fest 18 Foto: Garana Jazz Fest

Incepe deci Joi, pe seara, si se termina Duminica, tarziu. Trupele romanesti vor concerta vineri, sambata si duminica. Altfel, tot felul de castigatori de trofee si award-uri din SUA, Anglia, Polonia, Norgevia... Patru nopti - poate calde, poate reci, uscate sau ploioase, cu oameni desculti sau in cizme de cauciuc - dar pline de jazz. Si daca este totusi senin, concertul-show al acordeonistul Kimmo Pohjonen are destula lumina, electricitate, sunet si nebunie pentru a simula o furtuna adevarata de vara.

Mica pasiune pentru jazz-ul norvegian se pare ca a contra-infectat si pe artistii de acolo. Stian Westerhus va canta cu Arve Henriksen Band vineri, apoi fuge la un festival din Rusia, dupa care vine rapid inapoi pentru un concert solo Duminica. Garana starneste mereu astfel de reactii.

Jazz-ul este cel care misca mii de oameni catre Caras-Severin... Garana... Poiana Lupului. Si cu fiecare concert, mai aproape de tot.

Editia Garana Jazz Fest 18 are loc in Poiana Lupului de la Garana in perioada 10-13 iulie 2014. Mai multe informatii pe www.garana-jazz.ro sau www.facebook.com/GaranaJazzFest .