Ajunsa la cea de-a treia editie, dupa doua sezoane in care a strans peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber", cel mai mare festival nomad de film din tara, revine in Piata Mica din Sibiu, al saptelea oras de pe itinerariul din acest an, unde va ramane intre 15 - 20 iulie.

KonTikiFoto: Caravana.metropolisfilm.ro

Sase filme nou-noute, dintre care doua in premiera nationala, multi-premiate si aclamate de critici la festivaluri internationale de film in 2014, precum Berlin sau Cannes, vor fi proiectate de marti pana duminica, de la 21:30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania. Ecranul gonflabil de 120 m￯ si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut sistematic dupa anul 1989, numarul cinematografelor a scazut, iar in unele orase nici nu exista sali de cinema, Caravana Metropolis urmareste facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber si a ofertei de film, prin prezentarea unor productii premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, dar care nu se bucura de o atentie deosebita in sistemul traditional de distributie, filme europene si productii independente care satisfac cele mai pretentioase gusturi, dar si pe cele ale necunoscatorilor.

Trailerul oficial Caravana Metropolis 2014 si trailerele filmelor sunt disponibile pe caravana.metropolisfilm.ro

Intrarea este libera!

PROGRAM

Pentru rezervari, va sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Marti, 15.07, de la ora 21:30: TANTE HILDA!, regia Jacques Remy Gerard, animatie, in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, in premiera nationala! In propria gradina botanica, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conserva mii de plante din intreaga lume, multe care sunt pe cale de disparitie. Intre timp, datorita unei noi cereale create in laborator de o mare corporatie, haosul pune stapanire pe lumea de afara.

Miercuri, 16.07, ora 21:30, BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

Joi, 17.07, ora 21:30, PARADISUL SPUBERAT/ THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, r. Felix Van Groeningen (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain 2014, Oscarul european pentru cea mai buna actrita). Elise si Didier se indragostesc la prima vedere, desi sunt foarte diferiti. Insa, atunci cand fiica lor se imbolnaveste grav, iubirea lor este pusa la grea incercare.

Vineri, 18.07, ora 21:30, Adancul/ The Deep, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor (in regia lui Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards in 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda). Povestea filmului este bazata pe accidentul incredibil care a avut loc in marile Islandei in anul 1984. Un pescar incearca sa supravietuiasca inotand kilometri pana la mal prin apele reci, dupa ce barca de pescuit se scufunda.

Sambata, 19.07, ora 21:30, KON-TIKI - nedistribuit in Romania (propunerea Norvegiei la Oscar si Globurile de Aur pentru cel mai bun film strain in 2013, nominalizat la European Film Awards 2013) este productia norvegiana in regia lui Joachim Ronning si Espen Sandberg, ce relateaza epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o pluta din lemn de balsa in 1947, impreuna cu cinci oameni, pentru a dovedi ca sud-americanii in epoca pre-columbiana ar fi traversat oceanul pentru a se stabili in insulele polineziene.

Duminica, 20.07, ora 21:30, MAREA FRUMUSETE/ LA GRANDE BELLEZZA in regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013). Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40 000 de persoane si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 18 000 de persoane la cele trei editii.