Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber", cel mai mare festival itinerant de film, soseste la Timisoara, intre 22 si 27 iulie, la Teatrul de Vara din Parcul Rozelor. Dupa doua sezoane in care a strans peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber" ajunge din nou la Timisoara, unde 6 filme extraordinare vor fi proiectate de marti pana duminica, de la 21:30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 mᅡ, si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Broken circle breakdownFoto: Metropolis Film

INTRAREA ESTE LIBERA!

Trailerul oficial Caravana Metropolis 2014 si trailerele filmelor sunt disponibile pe caravana.metropolisfilm.ro

facebook event: https://www.facebook.com/events/769527213067979/

PROGRAM

Marti, 22.07, ora 21:30, TANTE HILDA, r. Jacques Remy Gerard, animatie, in competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014, in premiera nationala! In propria gradina botanica, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conserva mii de plante din intreaga lume, multe care sunt pe cale de disparitie. Intre timp, datorita unei noi cereale create in laborator de o mare corporatie, haosul pune stapanire pe lumea de afara.

Miercuri, 23.07, ora 21:30, ASA TATA, ASA FIU/ LIKE FATHER, LIKE SON, r. Kore-Eda Hirokazu, drama, Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci cand afla ca propriul sau fiu a fost schimbat la nastere, Nonomiya trebuie sa ia o decizie drastica: sa il caute pe fiul sau biologic sau sa-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul sau fiu.

Joi, 24.07, 21:30: BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intra in viata unei familii din inalta societate, transformandu-le viata intr-un cosmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau intruchiparea fizica a fricilor noastre?

Vineri, 25.07, 21:30: PARADISUL SPUBERAT/ THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, r. Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain 2014, Oscarul european pentru cea mai buna actrita.. Elise si Didier se indragostesc la prima vedere, desi sunt foarte diferiti. Insa, atunci cand fiica lor se imbolnaveste grav, iubirea lor este pusa la grea incercare.

Sambata, 26.07, 21:30: MAREA FRUMUSETE/ LA GRANDE BELLEZZA, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013: Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Duminica, 27.07, 21:30: INSIDE Llewyn Davis, r. Joel & Ethan Coen, drama, musical, cu Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, nominaslizat la 2 Oscaruri in 2014, marele premiu al juriului la Cannes 2013. Llewyn Davis canta folk pe scena unui pub din New York-ul anilor `60 si vrea sa dea lovitura in industria muzicala. Traieste de pe o zi pe alta si lupta pentru pasiunea lui, alaturi de un motan simpatic care ii fuge mereu printre degete.

Un eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40 000 de persoane si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 12 000 de persoane la cele trei editii.