Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber" ajunge intre 29 iulie si 3 august in Constanta, unde va instala cel mai frumos si performant cinematograf de vara de pe litoral. O selectie impresionanta de filme, multi-premiate si aclamate de critici la festivaluri mari de film din lume in 2014, precum Cannes sau Berlinale, vor putea fi vizionate de catre constanteni in aer liber, in curtea din spatele complexului City Park Mall.

Puzzle chinezesc, premiera nationalaFoto: Caravana.metropolisfilm.ro

Ajunsa la cea de-a treia editie, dupa doua sezoane in care a strans peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis - "Cinema in aer liber", cel mai mare festival nomad de film din tara, aduce la Constanta cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania. Ecranul gonflabil de 120 m￯ si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Pentru rezervari, va sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Facebook event - www.facebook.com/events/706851926050629

Marti, 29 iulie, 21.30, DOMNISOARA POPULARA/ POPULAIRE, r. Regis Roinsard, cu Romain Duris, Deborah Francois. 1958, Rose este o secretara ingrozitoare, dar o dactilografa pasionata. Chipesul ei sef isi propune sa o transforme in cea mai rapida dactilografa din lume, in aceasta comedie savuroasa.

Miercuri, 30 iulie, 21.30, #SELFIE, o comedie in regia Cristinei Iacob, cu Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Vlad Logigan. In loc sa stea acasa si sa invete pentru BAC, trei proaspat absolvente de liceu decid sa plece la mare si sa isi termine adolescenta in stil rebel! Ele vor libertate, adrenalina si dragoste de-o vara. #Selfie este considerat filmul romanesc al verii.

Joi, 31 iulie, 21:30, PUZZLE CHINEZESC/ CASSE-TETE CHINOIS, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou, in premiera nationala! Xavier incearca sa isi gaseasca locul, ca barbat si ca tata. Cand mama copiilor sai se muta la New York, nu suporta gandul ca va trai departe de ei, si se muta si el acolo, sperand sa rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viata lui.

Vineri, 1 august, 21:30, MAREA FRUMUSETE/ LA GRANDE BELLEZZA in regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film strain 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, in competitie la Cannes 2013). Jep Gambardella isi rememoreaza tineretea plina candva de pasiuni, priveste orasul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artisti, femei din inalta societate, intelectuali si delicventi.

Sambata, 2 august, 21:30, KON-TIKI (propunerea Norvegiei la Oscar si Globurile de Aur pentru cel mai bun film strain, nominalizat la European Film Awards 2013). In regia lui Joachim Ronning si Espen Sandberg, productia relateaza epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o pluta din lemn de balsa in 1947, impreuna cu cinci oameni, pentru a dovedi ca sud-americanii in epoca pre-columbiana ar fi traversat oceanul pentru a se stabili in insulele polineziene.

Duminica, 3 august, 21:30, Adancul/ The Deep, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor (in regia lui Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards in 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda). Povestea filmului este bazata pe accidentul incredibil care a avut loc in marile Islandei in anul 1984. Un pescar incearca sa supravietuiasca inotand kilometri pana la mal prin apele reci, dupa ce barca de pescuit se scufunda.

Pret bilete: 10 RON/adulti, 5 RON/copii, elevi, studenti. Biletele se pot achizitiona din locatia evenimentului, in fiecare zi, inainte de proiectie. Rezervarile biletelor se fac prin intermediul unui formular pe care trebuie sa-l completati pe site-ul http://www.caravana.metropolisfilm.ro/, la categoria "Rezerva". Rezervarile sunt onorate pana la ora 21.00.

Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40 000 de persoane si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 18 000 de persoane la cele trei editii.