Daca nu vreti sa cheltuiti prea multi bani pe un weekend la mare sau nu aveti timp sa ajungeti pana la Constanta, puteti petrece o zi "la plaja" chiar in Bucuresti. Aqualand-urile deschise in ultimii ani in Capitala va asteapta cu piscine uriase, tobogane, plaje cu nisip, palmieri si chiar bazine cu apa in care se poate face surf. Iubitorii de munte sunt asteptati in parcurile de aventura unde se pot plimba cu bicicleta, cu barca, pot face catarari si trasee cu diverse grade de dificultate. Pentru ciclistii impatimiti, la 30 de km de Bucuresti, in comuna Ciocanesti, exista chiar un traseu cicloturistic.

Divertiland

Divertiland se afla la iesirea din Bucuresti spre Autostrada Bucuresti-Pitesti. Aqua parcul te asteapta cu o plaja cu nisip de 3,700 de mp, tobogane, o plaja si piscina cu valuri care simuleaza tarmul oceanului si mai multe piscine pentru adulti si pentru copii.

Plaja Divertiland; Foto: Divertiland

Orarul de functionare al parcului: zilnic intre 10:00 - 20:00;

Orarul de functionare al toboganelor: zilnic intre 11:00 - 18:00;

Biletul de intrare pentru adulti costa 65 de lei in weekend si 40 de lei in timpul saptamanii. Studentii, elevii si copiii peste 10 ani platesc 30 lei in timpul saptamanii si 50 lei in weekend. Copiii sub 10 ani platesc 25 lei.

Mai multe informatii: http://www.divertiland.ro/

Water Park Otopeni

WaterPark Otopeni se afla pe Calea Bucurestilor, la 6 kilometri de capitala. Parcul este amenajat cu gazon artificial, palmieri, spatii de joaca pentru copii, o cascada , bazine de inot si tobogane.

Program: Luni-Vineri 9.30-20.00; Sambata-Duminica 9.00-20.00;

Tarife: Luni-Vineri - adulti -30 lei; copii sub 1.40 metri inaltime - 15 lei; Sambata-Duminica - adulti 50 lei, copii sub 1.40 metri inaltime - 25 lei.

Mai multe informatii: http://www.waterpark.ro/

Acvamania - Mogosoaia

Acvamania este un parc acvatic amplasat pe Lacul Mogosoaia, la circa 15 km de Bucuresti, si este compus din mai multe module gonflabile. Deschiderea va avea loc pe 26 iulie, iar cei interesati sunt asteptati cu tobogane, piste de alergare, catapulte, trambuline, ambarcațiuni, scuterele submersibile, stand up paddle, caiace de ape repezi sau tradiționalele hidrobiciclete.

Parcul acvatic de pe lacul Mogosoaia; Foto: Acvamania

Tarife: acces parc gonflabil- 25 lei/persoana in timpul saptamanii si 30 lei/persoana in weekend; Inchiriere caiac simplu - 15 lei in timpul saptamanii si 20 lei in weekend; Inchiriere hidrobicicleta - 25 lei in timpul saptamanii si 30 lei in weekend.

Mai multe informatii: http://www.acvamania.ro/

Parc de aventura Comana

Parcul de aventura Comana se afla la 35 km de Bucuresti, in comuna Comana, Giurgiu, si cuprinde 4 trasee pentru copii si 3 trasee pentru adulti cu dificultate progresiva (usor, mediu si dificil) si o tiroliana peste lac.

Parcul de aventura Comana; Foto: Facebook

Program: zilnic intre 09.00-19.00.

Tarife: parc de aventura: 50 lei/3 ore (inclusiv 3 treceri cu tiroliana peste lac); tiroliana peste lac- 10 lei trecerea; inchiriere biciclete - 15 lei ora sau 40 lei - 8 ore; barca cu vasle - 35 lei/ora; caiac cu 1 loc - 25 lei/ora; plimbare cu trasura - 120 lei/ora; teren de tenis - 50 lei/ora.

Mai multe informatii: http://parcaventuracomana.ro/

Edenland Park Balotesti

Edenland Park, se afla la 20 de km de centrul Bucurestiului, in comuna Balotesti. Vizitatorii au la dispozitie 11 trasee in copaci, tir cu arcul, airsoft, paintball, casute in copaci, Eden Jump, ping pong, loc de joaca pentru copii si inchirieri de biciclete.

Eden Park; Foto: Facebook

Tarifele pentru trasee in copaci – cu o durata de 3 ore - sunt de 50 de lei pentru adulti, 40 lei copii intre 10 si 18 ani si 30 lei copii sub 10 ani. Inchirierea unei casute in copac costa 290 lei/noapte pentru doua persoane. Pentru inchirierea unei biciclete se plateste 30 lei/60 min.

Mai multe informatii: http://www.edenland.ro/

Centura cicloturistica Ciocanesti

In jurul comunei Ciocanesti a fost amenajat un traseu special pentru biciclisti, pe o lungime de circa 25 km. Traseul poate fi parcurs in 2-3 ore. Mai multe informatii pe : http://centuracicloturisticabucuresti.ro/