Roots Revival Romania aprinde spiritul Mariei in noi culori, cu un turneu de muzica improvizata in 10 orase. Proiectul muzical reuneste artisti din 7 tari intr-un melanj unic de culturi si interpretari, inspirat de Maria Tanase. Pe scena Roots Revival, folclorul romanesc devine unul universal, iar cantecul Mariei o limba pe care o putem intelege cu totii. Sunetul pur.

Roots Revival RomaniaFoto: Twin Arts

Incursiunea Roots Revival aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale. Totul intr-o calatorie dus-intors intre Est si Vest. Instrumentele lor traditionale - ney, duduk sau oud - traseaza tuse puternice in culori de pe alte continente, iar vocile Monicai Madas si Mariei Casandra Hausi semneaza un peisaj romanesc nemaivazut.

Creatorul proiectului muzical, artistul iranian Mehdi Aminian, spune ca Romania are o identitate unica a muzicii.

"Sper ca romanii sa poata vedea prin ochii mei ce bogatie au aici. Uneori, un strain poate aborda lucrurile mai proaspat. Si poate cateodata, ai nevoie sa vezi cum altcineva apreciaza ce ai, ca sa poti vedea altfel lucrurile tale minunate."

Roots Revival Romania este un proiect multicultural sustinut de Sensiblu si care a ajuns acum la a doua editie. Primul episod a fost dedicat muzicii din Maramures si finalizat cu inregistrarea unui prim disc: Chapter One: Maramures.

Prezentul turneu promoveaza cel de-al doilea disc- Colors of Maria, inregistrat live la Sala Radio in primavara acestui an.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) - Ney; Mehmet Polat (TURCIA) - Oud; Leila Renault (FRANTA) - Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) - Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) - Gadulka; Monica Madas (ROMANIA) - Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) - Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) - Percutie.

Programul turneului:

Craiova: 23 septembrie- Teatrul Marin Sorescu

Timisoara: 25 septembrie- Teatrul National

Oradea: 26 septembrie - Casa Sindicatelor

Cluj-Napoca: 28 septembrie- Filarmonica Transilvania

Sibiu: 29 septembrie- Casa Sindicatelor

Brasov: 01 octombrie- Centrul Reduta

Iasi: 03 octombrie- Teatrul Luceafarul

Galati: 04 octombrie- Casa Studentilor

Constanta: 06 octombrie- Casa Sindicatelor

Bucuresti: 11 octombrie -Sala Radio

Bucuresti: 12 octombrie -Sala Radio

BILETE

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Biletele au preturi cuprinse intre 40 si 60 de lei in tara si intre 40 si 80 de lei in Bucuresti, in functie de categorii.

Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Sensiblu.

Mai multe detalii despre turneu si cd pe www.roots-revival.com, www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Roots Revival Romania.