Ivan Patzaichin si echipa lui au marit strocul, pentru ca mai sunt doar doua zile pana la festivalul ROWmania de la Tulcea, care incepe vineri. Urmeaza apoi un weekend de culoare, miscare, competitii, film si muzica in orasul de pe Dunare.

Weekend pe apa cu Ivan Patzaichin la Rowmania FEST 2012Foto: Rowmania FEST 2012

E un festival care de patru ani pune pe harta destinatiilor de neratat un oras cu o pozitie privilegiata si o istorie bogata. Festivalul demonstreaza ca Tulcea inseamna mult mai mult decat "poarta spre Delta" sau cateva repere promovate aleatoriu in doua-trei carti postale. La a patra editie, festivalul are deja un "jour fixe": ultimul weekend din august, atunci cand ajung pe faleza din fata Capitaniei cei peste o suta de temerari care parcurg Dunarea de la izvoare pana la varsare, adica peste 2500 km, in ceva mai mult de doua luni, doar in canoe si alte ambarcatiuni individuale cu vasle. Si pe aceasta traditie de peste jumatate de secol, se naste una noua: ROWmaniaFest, un festival care distreaza, provoaca, vorbeste, emotioneaza si inspira.

Noutatile anului 2014 sunt:

  • jazzul si muzica clasica (pe faleza si la Teatrul Jean Bart);
  • nu una, ci trei expozitii de fotografie;
  • echilibristica pe placile SUP (Stand Up Paddling),
  • ateliere pentru copii,
  • un targ al mestesugarilor si
  • "Descopera Tulcea" - un quest marca Rowmania. Tulcea este locul de bastina al canotcii si locul din care a pornit intreaga miscare Rowmania. De aceea, Rowmania intoarce Tulcei o mica parte din favorurile pe care i le-a facut, ajutand-o sa se lase descoperita in profunzime.

"Descopera Tulcea" este un concurs de aventura urbana, care imbina inteligenta, capacitatea de orientare, dorinta de cunoastere, implicarea sociala, capacitatea de a obtine informatii, competitia, spiritul de echipa si multa distractie.

"Descopera Tulcea" este un quest urban destinat echipelor compuse din cate 5 membri, fiecare cu un rol bine stabilit. Inscrierile pentru concurs incep vineri, 29 august, si se termina la primele acorduri din concertul trupei Celelalte Cuvinte. Concursul propriu-zis incepe sambata, 30 august, la ora 10:00 AM si se termina duminica, pe inserat."

Programul complet al festivalului se afla aici.