In perioada 29 septembrie - 5 octombrie se va desfasura in Bucuresti a Patra Editie a Festivalului "Bucharest Fringe" - Maratonul Teatrului Independent. In acest an, publicul va putea urmari 17 productii independente, in 9 spatii din Bucuresti. In cadrul festivalului se vor acorda premii pentru categoriile Cel mai bun spectacol, Cea mai buna regie, Cea mai buna interpretare masculina, Cea mai buna interpretare feminina, Dramaturgie, Scenografie, Originalitate, Debut. Asociatia "TEATRUL.RO" a fost infiintata in anul 2006 de catre un grup de regizori si de actori; scopul sau initial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicand mai ales artisti tineri, in curs de afirmare. Din 2012, Asociatia "TEATRUL.RO" a fondat Teatrul Apropo, loc de repetitii si de reprezentare atat al spectacolelor proprii, cat si al unor productii invitate.

Bucharest FringeFoto: webPR.ro

Programul "Bucharest Fringe" - Maratonul Teatrului Independent cuprinde urmatoarele spectacole:

Luni, 29 septembrie

18.00 - 22.00, Muzeul Taranului Roman: "Inside", produs de PopUP Theatrics si Doctor's Studio, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman. INSIDE ii reuneste pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Stefan si pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol si Ana Margineanu.

19.00, Muzeul Taranului Roman, Studioul "Horia Bernea": "Pescarusul. Ultimul act", dupa Cehov, regia Carmen Lidia Vidu, produs de Asociatia On Stage

21.15, Teatrul de Arta: "Malaies in calcaies" (Iasi), dupa Ion Creanga, o productie Frilensar, regie colectiva, Iasi

Marti, 30 septembrie

19.00, Teatrul Apropo (Club La Scena) : "Habemus Bebe", text Elena Vladareanu, regia Robert Balan, un proiect al Companiei ART NO MORE cu sprijinul WASP - Working Art Space and Production

20.00 si 22.00, Muzeul National de Arta Contemporana: "Medio Monte" (Baia Mare), regie Mihaela Panainte, scenografie Helmut Sturmer, produs de Teatrul Sala Mica, Baia Mare

Miercuri, 1 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon: "Occupy future", text si regie Catinca Draganescu,

21.00, Unteatru: "Tradare" de Harold Pinter, regie Sanziana Stoican, produs de UNTEATRU

Joi, 2 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon: "Lamentari" de Krsystof Bizio, regie Luminita Ticu, Chisinau

21.00, Sala ARCUB: "Identity Check", Regie: Florin Caracala, produs de Compania FaPT

Vineri, 3 Octombrie

19.00, UNTEATRU : "Poezia visului", un spectacol de Miriam Raducanu, produs de UNTEATRU

21.15, Teatrul de arta: "Si veni barbatul la femeie" de Semion Zlotnikov, Regia: Bogdan Budes, o coproductie 2014 Teatrul de Arta Bucuresti si Teatrul fara frontiere.

Sambata, 4 Octombrie

18.30, GODOT CAFE TEATRU: "Fisura", Regia: Victor Olahut, produs de GODOT CAFE TEATRU

20.30, UNTEATRU: "RETOX Romania este tara occidental xeroxata" de Eugen Jebeleanu, produs de UNTEATRU

22.00, GODOT CAFE TEATRU: "Carpathian Garden", Text si regie: Radu Iacoban,

produs de GODOT CAFE TEATRU

Duminica, 5 Octombrie

17.00, Teatrul Apropo (Club La Scena): "9 din 10", regia Leta Popescu , produs de Asociatia Reciproca, Cluj-Napoca

18.30, GODOT CAFE TEATRU: "Iubitafizica", Regia: Cristina Andreea Ion, produs de Lightwave Theatre Company

20.00, Teatrul Act: "COCKOSI" de Mike Bartlett, Regie: Horia Suru, produs de Teatrul Act.

Editia din acest an a festivalului "Bucharest Fringe" - Maratonul Teatrului Independent va include si spectacolul-lectura a piesei castigatoare la concursul de dramaturgie Yorick, "Industria S" de Robertino Patilea. Spectacolul va avea loc in data de Vineri, 3 Octombrie, ora 17.00 la Teatrul Apropo, Club La Scena.

Biletele pot fi cumparate de la spatiile de joc sau prin Eventim la adresa http://www.eventim.ro

Juriul acestei editii este format din: Oana Bors, critic de teatru, selectioner unic al FEST-FDR Timisoara, Adrian Gazdaru, actor si regizor, Directorul Teatrului Excelsior, Valentin Nicolau, dramaturg, directorul Editurii Nemira, Ana-Maria Onisei, jurnalist, PR-ul Festivalului Enescu, Anda Saltelechi, actrita, castigatoarea Premiului pentru interpretare feminina la editia anterioara a "Bucharest Fringe" - Maratonul Teatrului Independent.

In cadrul festivalului se vor acorda premii pentru categoriile Cel mai bun spectacol, Cea mai buna regie, Cea mai buna interpretare masculina, Cea mai buna interpretare feminina, Dramaturgie, Scenografie, Originalitate, Debut.

Mai multe detalii despre festival se gasesc pe site-ul www.bfringe.ro.

Despre Asociatia "TEATRUL.RO"

Asociatia "TEATRUL.RO" a fost infiintata in anul 2006 de catre un grup de regizori si de actori; scopul sau initial a fost realizarea de spectacole de teatru independente, implicand mai ales artisti tineri, in curs de afirmare. Din 2012, Asociatia "TEATRUL.RO" a fondat Teatrul Apropo, loc de repetitii si de reprezentare atat al spectacolelor proprii, cat si al unor productii invitate. Teatrul Apropo deruleaza programe de spectacol contemporan cum sunt: "Trilogia von Mayenburg", "Oxigen", texte contemporane romanesti, spectacole de teatru-dans si neconventionale. Asociatia "TEATRUL.RO" organizeaza, cu sprijinul AFCN, UNITER si ARCUB Maratonul Teatrului Independent "Bucharest Fringe", cel mai mare festival dedicat productiilor independente din Romania.

Spectacolele participante la editia a patra a "BUCHAREST FRINGE" - MARATONUL TEATRULUI INDEPENDENT

Luni, 29 septembrie

18.00 - 22.00, Muzeul Taranului Roman: "Inside", produs de PopUP Theatrics si Doctor's Studio, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman. INSIDE ii reuneste pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Stefan si pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol si Ana Margineanu.

19.00, Muzeul Taranului Roman, Studioul "Horia Bernea": "Pescarusul. Ultimul act", dupa Cehov, regia Carmen Lidia Vidu

"Pescarusul. Ultimul act" este un spectacol vizual in care pescarusi se plimba mereu pe scena si, intr-o stare de nerv si abandon, ne lasa sa vedem franturi de oameni, de microfoane, cabluri, chitara, masca, scena" Textul spectacolului are la baza al patrulea act al piesei "Pescarusul" de A.P. Cehov, una dintre cele mai jucate si iubite piese din lume. Regizoarea Carmen Lidia Vidu realizeaza un spectacol de teatru-concert, o combinatie de muzica de opera, muzica post-rock, dans contemporan, teatru. Toate intr-o ora de emotie, de iubire, de poveste.

Distributie: Ioana Marchidan si Istvan Teglas, muzica live: Ovidiu Chihaia, soprana: Catalina Antal

Produs de Asociatia On Stage

21.15, Teatrul de Arta: "Malaies in calcaies" (Iasi), dupa Ion Creanga, o productie Frilensar, regie colectiva, Iasi

"Malaies in calcaies" este un spectacol alternativ pe teme traditionale, creat de trupa Frilensar, din Iasi. "Malaies in calcaies" este o joaca de copii mari pe un scenariu din "Capra cu trei iezi", o joaca plina de umor si de voie buna.

Veti putea vedea o comedie cu accente tragice, care transforma binecunoscuta poveste intr-un love story si care anuleaza granita dintre actori si public, un spectacol alternativ care exploateaza motive folclorice.

Distributie: Ada Lupu ( castigatoarea Marelui Premiu "Stefan Iordache" la Gala HOP - Gala Tanarului Actor 2014 ), Loredana Cosovanu ( cea mai buna tanara actrita la Gala Hop 2012), Ioana Corban, Daniel Chirila,Cocos George, Alex Iurascu, Enache Tiberiu, Coregrafie: Beatrice Volbea

Marti, 30 septembrie

19.00, Teatrul Apropo (Club La Scena) : "Habemus Bebe", text Elena Vladareanu, regia Robert Balan

Un performance despre experienta maternitatii, despre conditia femeii-artist, despre confuzie si crize, despre identitate si panica, despre limite, corp si nutritie. Un spectacol scris de o mama si interpretat de trei actrite care sunt, la rindul lor, mame.

Distributie: Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Misosniky, Guest star: Eva Balan Voci: Maria Balabas, Elena Vladareanu, Madalina Dutescu, Sanda Watt, Afise, stencil: Andrei Gamart, un proiect al Companiei ART NO MORE cu sprijinul WASP - Working Art Space and Production

20.00 si 22.00, Muzeul National de Arta Contemporana: "Medio Monte" (Baia Mare), regie Mihaela Panainte, scenografie Helmut Sturmer

MEDIO MONTE este un performance in regia Mihaelei Panainte, scenografia Helmut Sturmer, produs de Teatrul "Sala Mica" din Baia Mare, pornind de la textul scriitorului Marian Ilea si manifestto-ului lui Mircea Bochis.

Limbajul performance-ului aminteste de Teatrul No, prin structura exacta a partiturii de joc, care dezvolta formule ritmice de miscare si expresie corporala, folosind ca impuls sonor muzicalitatea textului, mixat de DJ-ul Adrian Electroclown.

Distributie: Florin Vidamski si Richard Balint

Produs de Teatrul Sala Mica, Baia Mare

Miercuri, 1 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon: "Occupy future", text si regie Catinca Draganescu, premiera

Un voluntar strain, o pensionara, un adolescent anarhist, o ONG-ista de meserie si un corporatist dornic de succes formeaza o echipa ce are ca sarcina realizarea unui spot de promovare a voluntariatului in Romania. Prima parte a spectacolului reprezinta experientele lor. A doua partea constituie un debate live, modelat de alegerile spectatorilor, pe tema spiritului civic la romani.

Distributie: Cristina Draghici, Sorina Stefanescu, Ionut Oprea, Vlad Udrescu, George Albert Costea

21.00, Unteatru: "Tradare" de Harold Pinter, regie Sanziana Stoican

A trada = A insela in mod voit si perfid increderea cuiva, savarsind acte care ii sunt potrivnice . A fi neloial fata de cineva sau de ceva. A se abate de la o linie de conduita, a dovedi inconsecventa fata de o actiune, de o idee etc. A comite o infidelitate in dragoste sau in casnicie; a insela.

Distributie: Sabrina Iaschevici, Ionut Visan, Silviu Debu

Produs de UNTEATRU

Joi, 2 Octombrie

19.00, Teatrul Mignon: "Lamentari" de Krsystof Bizio, regie Luminita Ticu

Trei femei contemporane, bunica, mama si fiica, isi relateaza povestea. Monologurile celor trei femei nu se intersecteaza. Fiecare ramane in singuratatea sa, cu problemele sale. Actritei Snejana Puica i-a reusit sa se tripleze, strecurandu-se din pielea uneia in a alteia, infatisand distinct si convingator drama celor trei povesti.

Cu: Snejana Puica

21.00, Sala ARCUB: "Identity Check", Regie: Florin Caracala

Cum vom fi noi cand expansiunea tehnologiei informatiei ne va dizolva identitatea umana si o va inlocui cu o non-identitate informationala? Cine vom fi cand vom deveni "informati", fara a mai fi formati? "Identity Check" foloseste tehnici de videoproiectie si de videomapping pentru a vorbi despre o lume tot mai probabila, o societate transformata prin hipertehnologizare

Performeri: Andreea Spataru, Doru Ioan Calin, Dragos Maftei, Arun Cotic, Ionut Ungureanu, Andrei Petrariu

Produs de Compania FaPT

Vineri, 3 Octombrie

19.00, UNTEATRU : "Poezia visului", un spectacol de Miriam Raducanu

"Poezia, cand e bogata in semnificatii si culori autentice" poate da continut unui spectacol teatral cu tot ceea ce inseamna acest gen artistic.

Am ales din Emil Botta cateva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si intamplari incarcate de sensuri si sugestii. Rezultatul: spectacolul de fata. - (Miriam Raducanu)

scenografia : Vladimir Turturica, cu: Lari Giorgescu

Produs de UNTEATRU

21.15, Teatrul de arta: "Si veni barbatul la femeie" de Semion Zlotnikov, Regia: Bogdan Budes

Dina si Victor sunt trecuti de patruzeci de ani, divortati, si fiecare are cate un copil dintr-o fosta casatorie. "Trecuti de patruzeci de ani" nu e o varsta la care viata ia sfarsit. Asa ca prietenii lor comuni, Jora si Judith, incearca sa le vina in ajutor stabilindu-le o intalnire. O comedie acidulata, o farsa plina de replici stralucitoare, o privire amuzata asupra unui cuplu care vrea sa o ia de la capat.

Distributia: Mihaela Sirbu si Lucian Pavel

O coproductie 2014 Teatrul de Arta Bucuresti si Teatrul fara frontiere.

Sambata, 4 Octombrie

18.30, GODOT CAFE TEATRU: "Fisura", Regia: Victor Olahut

Pentru Michi si Ani, camara este centrul universului, dar cand fisura ameninta sa distruga echilibrul vietii lor, cei doi trebuie sa ia toate masurile pentru a o opri. Marina, asistenta, se afla in cautarea norocului, care apare in persoana lui Gogu, agent de politie.

Distributie: Corina Moise, Florentina Nastase, Ioana Chiriac, Johnny Badelita / Leonard Viziteu

Spectacolul Fisura a fost distins cu premiul "Noi la sala Noua" in cadrul Festivalului Comediei Romanesti - FestCo, editia 2014.

Produs de GODOT CAFE TEATRU

20.30, UNTEATRU: "RETOX Romania este tara occidental xeroxata" de Eugen Jebeleanu

"Afara ploua/ si spala/ ce bine ca ne spala un pic/ casele/ pomii/ strazile/ animalele/ masinile/ si mai ales oamenii/ ce bine ca ploua din cand in cand/ macar asa se pot iubi linistiti si pestii guppy de acvariu/ Cate minute dureaza o viata ?"

Distributie: Emilia Dobrin, Conrad Mericoffer, Camelia Pintilie, Pompilius Onofrei si Yann Verburgh

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

22.00, GODOT CAFE TEATRU: "Carpathian Garden", Text si regie: Radu Iacoban

Jungla urbana romaneasca e un izvor nesecat de inspiratie pentru acest happening teatral prezentat de Radu Iacoban si Tudor Istodor intr-un spectacol suta la suta romanesc. Meniu complet de specii urbane si realitate imediata - preoti, prezentatori de stiri, politicieni, moguli de presa, parcagii - servit in cafeneaua teatrala din Centru Vechi spre delectarea si amuzamentul publicului.

Distributie: Radu Iacoban si Tudor Aaron Istodor

Produs de GODOT CAFE TEATRU

Duminica, 5 Octombrie

17.00, Teatrul Apropo (Club La Scena): "9 din 10", regia Leta Popescu

Acid si ironic, "9 din 10" este o critica a industriei cartilor motivationale si o celebrare a autenticitatii din spatele normelor propuse de acestea. Spectacolul confrunta publicul cu realitatea aflata la limita dintre "how to be..." si "be yourself!". De un comic savuros, poate chiar grotesc "9 din 10" pune pe masa o tema puternica ce trece pe langa noi fara sa ne dam seama.

Dramaturgie: Ana Cucu Popescu Cu: Oana Hodade, Doru Talos, Oana Mardare, Voce: Bianca Pintea

Produs de Asociatia Reciproca, Cluj-Napoca

18.30, GODOT CAFE TEATRU: "Iubitafizica", Regia: Cristina Andreea Ion

Paseste in laboratorul de iubitafizica, locul in care iubitafizicienii fac experimente cu stiinta iubirilor imaginare. "Adevarul care conteaza pentru iubitafizica este cel inventat, adevarul inchipuit, adevarul visat, adevarul din flori." ( Iulian Tanase)

Un spectacol complex, cu sapte papusi in marime naturala, patru tipuri de manuire, bazat pe cartea cu acelasi titlu scrisa de Iulian Tanase.

Distributie: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, George Sfiraiala

Produs de Lightwave Theatre Company

20.00, Teatrul Act: "COCKOSI" de Mike Bartlett, Regie: Horia Suru

Un spectacol despre comunitatea gay? Dimpotriva, despre relatiile umane. Se iubesc de sapte ani. Locuiesc impreuna. Cand, la un moment dat, intre cei doi barbati intervine o femeie. Ea lupta sa-l castige pe John. El lupta sa-l pastreze pe John..In momentul in care o hotarare incepe sa prinda contur si noi respiram usurati ca John tocmai a ales, intervine elementul surpriza. (Cristina Rusiecki)

Distributie: Rares Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemes si Ionel Mihailescu

Produs de Teatrul Act. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.