Legendara formatie din Sacramento (California) revine la Bucuresti - miercuri 12 noiembrie 2014, in True Club, pentru un concert special, din cadrul Turneului Mondial de promovare al celui mai recent album "YOU ASKED FOR IT...LIVE!", lansat la prestigioasa casa de discuri Alligator Records.

Rick Estrin & The Nightcats Foto: Afis concert

Pregatiti-va pentru un regal de Blues, condimentat magistral cu elemente de Swing, Boogie, Rock & Roll si Funk, pus admirabil in scena de una dintre cele mai indragite si spectaculoase formatii din SUA - RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS.

Fondata in 1976, de catre Rick Estrin si redutabilul chitarist "Little" Charlie Baty, sub titulatura initiala de LITTLE CHARLIE & THE NIGHTCATS, actuala formatie a devenit RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS in anul 2008, cand Charlie Baty a decis sa se retraga din activitate din motive personale.

Avem de-a face cu o formatie "relativ tanara", cu "doar" 6 ani de activitate la activ in acest moment.

In anul 2008, la scurt timp dupa ce au pornit la drum sub noul nume, RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS au semnat rapid un nou contract cu prestigioasa casa de discuri Alligator Records din Chicago, unde lansasera 10 albume in anterioara componenta, intre anii 1987-2005. In anul 2009 a aparut "TWISTED" - primul album de studio al actualei formule, urmat in 2012 de "ONE WRONG TURN" iar pe 8 Iulie 2014 a fost lansat albumul "YOU ASKED FOR IT...LIVE!", cu inregistrari din concertul sustinut in data de 5 octombrie 2013 in legendarul club "Biscuits and Blues" din San Francisco.

RICK ESTRIN, liderul formatiei, un adevarat personaj pe scena, cu o prezenta plina de umor si teatralitate, este cotat in prezent drept unul dintre cei mai importanti virtuozi ai muzicutei de blues.

Criticii, specialistii si publicul din lumea intreaga sunt unanimi de acord ca Rick Estrin duce mai departe cu cinste arta acestui instrument, maniera sa de interpretare inscriindu-se admirabil pe linia trasata de legendarii muzicutisti LITTLE WALTER, BIG WALTER HORTON sau SONNY BOY WILLIAMSON II(Rice Miller). In multe momente ale concertului, gratie abilitatilor lui Rick, ai realmente impresia ca unul sau mai multi dintre acesti maestrii au revenit pe scena in zilele noastre.

Abilitatile sale instrumentale sunt dublate de maestria cu care compune textele pieselor intepretate. Talentul de textier/compozitor i-a fost rasplatit in 1994 cu un valoros premiu BLUES MUSIC AWARDS (echivalentul premiului Grammy in blues) pentru piesa "MY NEXT EX-WIFE" (Viitoarea Mea Fosta Sotie). Compozitiile sale, prezente pe albumele unor artisti de top din bluesul american (KOKO TAYLOR, ROBERT CRAY si JOHN HAMMOND Jr.), au fost nominalizate pentru premiile Grammy.

Criticii si publicul au comparat, in mod just, talentul de solist vocal si de compozitor-textier al lui Rick, cu cel al unora dintre marii clasici ai bluesului american: Willie Dixon, Cab Calloway, Louis Jordan sau Leiber & Stoller.

THE NIGHTCATS, formatia pe care o conduce Rick Estrin, este la randul ei compusa din niste muzicieni de mare valoare si talent, admirabili showmeni si virtuozi ai instrumentelor lor.

KID ANDERSEN - chitaristul grupului, originar din Norvegia, si-a construit initial o cariera de succes in tara natala, acompaniind cu trupa sa din acel moment pe toti artistii americani de blues veniti in turneu in acea partea a Europei. La varsta de 21 de ani s-a mutat in SUA si timp de 5 ani a facut parte din formatia lui Charlie Musselwhite, alaturi de care a castigat in 2007 un premiu Blues Music Award pentru albumul "Delta Hardware". A mai castigat acest prestigios premiu si in 2014 in calitate de producator muzical al albumului "REMEMBERING LITTLE WALTER". A devenit membru cu drepturi depline in THE NIGHTCATS in anul 2008, odata cu retragerea din activitate a chitaristului fondator Little Charlie Baty. Acrobatiile sale scenice si pe corzile chitarei sunt unul dintre principalele puncte de atractie ale show-ului trupei.

LORENZO FARRELL - basistul formatiei, extrem de fluent atat pe basul electric cat si pe contrabasul acustic. In multe concerte canta insa si la pian si orga hammond, cu o fluiditate si o virtuozitate care adauga noi valente sonore pieselor clasice ale formatiei. Este alaturi de THE NIGHTCATS din anul 2003.

JAY HANSEN - este pe drept cuvant un fenomen ! Intrat in formatie in 2002, este in prezent UNICUL baterist din bluesul american si mondial care bate la tobe stand in picioare, lucru care da o spectaculozitate aparte unora dintre piesele trupei. Calitatilor sale de baterist, li se adauga si cele de solist vocal si textier-compozitor plin de umor fin.

Concertul va avea loc in "True Club", unul dintre cele mai elegante si populare cluburi din centrul Bucurestiului, situat in zona Piata Unirii (SPLAIUL INDEPENDENTEI colt cu Strada SELARI).

Concertul va incepe la ora 21:00. Pretul unui bilet: 40 Lei(in avans) / 50 Lei (in seara concertului)

Biletele se pot achizitiona direct de la club si incepand cu data de 13 octombrie si din Magazinele DIVERTA din urmatoarele locatii: SUN PLAZA, MALL VITAN, PLAZA ROMANIA, UNIREA SHOPPING CENTER, BANEASA SHOPPING CITY. Biletele sunt disponibile online si pe MYTICKET.ro .