Mii de spectatori au umplut salile Studio, Eforie si Cinema Pro, la cel mai asteptat eveniment cinematografic dedicat copiilor: KINOdiseea. Intre 14 si 19 noiembrie, peste 13.000 de spectatori au luat parte la proiectii si dezbateri, un numar record pentru festivalul ajuns la cea de-a sasea editie.

Martin Meise-Renard si Ligia MitulescuFoto: kinodiseea.ro

Juriul, format din copii, a desemnat filmul "Concursul / MPG Missionen" ca fiind Cel mai Bun Film. Trofeul KIOdiseea a foat inmanat regizorului Martin Miehe-Renard. Acelasi "Concursul" a fost recompensat si cu Premiul Publicului, fiind cel mai votat din competitie.

La cererea publicului, intre 21 si 27 noiembrie, KINOdiseea va duce filmele din festival in alte cinci orase: Botosani, Targu Jiu, Craiova, Cluj, Buzau si Bucuresti (Cine Grand Titan). Detaliile vor fi anuntate in curand pe www.kinodiseea.ro.

Filmele de la KINOdiseea au avut peste 13.000 de spectatori la Bucuresti, intr-o saptamana extrem de plina la Cinema Studio, Eforie si Cinema Pro din Capitala, intre 14 si 19 noiembrie. Numeroase filme din program au rulat cu casa inchisa.

Pentru prima data, filmele din programul festivalului din acest an vor beneficia de proiectii suplimentare in alte cinci orase din tara: intre 21 si 23 noiembrie la Cine Grand in Botosani, in Targu Jiu la Cinema Sergiu Nicolaescu, in Craiova la Cinema Patria, in Cluj la Cinema Florin Piersic, iar in perioada 21 - 27 noiembrie, in Buzau la Cinema Dacia si in Bucuresti la Cine Grand Titan.

Vor putea fi vizionate lung-metrajul de animatie Zarafa (r. Remi BEZANCON, Jean-Christophe LIE, recomandare varsta +7), povestea adevarata a primei girafe a Frantei si a calatoriei sale pline de peripetii, cu balonul, din Egipt la gradina zoologica din Paris, castigatorul Premiului Publicului la editia de anul trecut KINOdiseea. In tara va ajunge si Finn (r. Frans Weisz, premiera mondiala la Toronto IFF, in competitie la Berlinale 2014). Desi incurajat de tatal sau sa joace fotbal, Finn descopera o pasiune pentru vioara si puterea muzicii. Povestea va emotiona parintii si va inspira copii sa-si urmeze instinctul si visurile inca de mici.

In selectie au mai fost incluse Poveste de Iarna (premiera nationala, in competitie la Berlinale 2014), povestea magica de Craciun care urmareste prietenia neasteptata dintre solitarul Max si un ren excentric care aterizeaza in hambarul sau, Emil si Ida (premiera nationala) animatia suedeza bazata pe cartile populare ale autoarei Astrid Lindgren, cea mai noua productie a scenaristului/regizorului Veit Helmer, Fiddlesticks, o aventura colorata pentru copii, care a avut premiera anul acesta la Berlin si va fi distribuit in Romania de Metropolis Film si Tinutul Copiilor Cuminti, productia ruseasca inspirata de Vrajitorul din Oz si Charlie si Fabrica de Ciocolata.