Drapelul Romaniei a fost arborat duminica de jandarmii montani din judetul Hunedoara pe Varful Parangul Mare, la 2.519 metri altitudine, in semn de cinstire a Zilei Nationale a Romaniei, relateaza Agerpres.

La aceasta actiune au participat doi jandarmi montani de la Postul de Jandarmerie Montana Parang si un voluntar, membru al Asociatiei San Montan, cei trei reusind sa ajunga in varf dupa sapte ore de urcus pe o vreme foarte rece, cu vant puternic si zapada viscolita. Efectul de frig a fost amplificat de vantul care sufla cu putere. Traseul de intoarcere, desi a durat mai putin, a fost la fel de dificil.

"Desi jandarmii montani ne-au obisnuit sa infrunte muntele si vremea rea pentru a salva vietile celor aflati in dificultate, cu ocazia Zilei Nationale ei au fost din nou pe munte, pentru un scop la fel de nobil. Astfel, in data de 1 Decembrie, Drapelul National al Romaniei, ridicat de doi jandarmi montani si un voluntar din Parang, va flutura la cea mai mare inaltime de pe teritoriul tarii", a declarat duminica purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichitoiu.

Este pentru a treilea an consecutiv cand jandarmii montani din Hunedoara reusesc performanta de a arbora drapelul tricolor pe Varful Parangul Mare, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Varful Parangul Mare este cel mai inalt din masivul cu acelasi nume, Parang.