Parada a tramvaielor electrice in Capitala sambata, la 120 de ani de la prima linie electrica
Parada tramvaielor electrice, organizata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), cu ocazia aniversarii a 120 de ani de la darea in folosinta a primei linii electrice din Bucuresti, va incepe sambata, la ora 10.00.
Bucurestenii vor putea admira convoiul de tramvaie care va marca evolutia in timp a transportului electric pe sine, incepand cu "batranul" Thomson V056, realizat in 1955 in Atelierele Centrale ale Intreprinderii de Transport Bucuresti, continuand cu tramvaiul Tatra, urmasul vagoanelor importate in anii '70, apoi, inaintand pe firul vremii, cu un vagon V3A modernizat, din generatia construita in anul 1973 si modernizata incepand din 1993, urmat de tramvaiul Bucur 1 modernizat in anul 2001. Parada va cuprinde si "piesa de rezistenta a Regiei", tramvaiul Bucur LF, proiectat si realizat integral in cadrul Uzinei RATB.
Convoiul va reconstitui, in parte, traseul primei linii electrice, respectiv Piata Victoriei (Depoul Victoria) - Soseaua Stefan cel Mare - Bucur Obor - Calea Mosilor - Piata Sfantul Gheorghe.
Primul tramvai electric a aparut pe strazile Bucurestiului in 9 decembrie 1894, Romania fiind in primele zece tari europene care au introdus tractiunea electrica in transportul public. Tramvaiul avea indicativul 14 si circula pe traseul Cotroceni - Piata Sfantul Gheorghe - Calea Mosilor - Obor.
Bucurestenii interesati de istoria transportului public vor putea vizita, sambata, intre orele 08.00 si 21.00, la terminalul Piata Sfantul Gheorghe, un muzeu in interiorul unui tramvai de epoca.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri