Sezonul de schi 2014-2015 se deschide oficial sambata la Predeal pe partia Clabucet, a declarat pentru Agerpres primarul orasului, Liviu Cocos.

Schi la PredealFoto: AGERPRES

Manifestarile incep la ora 16.00 in Piata Garii, de unde vor pleca spre partia Clabucet trei care alegorice. Unul reprezinta sania transa de reni care il aduce pe Mos Craciun, al doilea car alegoric este format din brazi, oameni de zapada si alte decoratiuni specifice iernii, iar Castelul Craiesii Zapezii este reprezentat de cel de al treilea car alegoric.

Carele alegorice vor fi flancate de o parte si de alta de Mos Craciuni si de Oameni de Zapada.

De la ora 17.00, la baza partiei Clabucet va incepe un concert sustinut de Andreea Balan, Shift si Denisa, ocazie cu care va fi lansat oficial Imnul Predealului, compus de Shift. Dupa concert, pe partia Clabucet va avea loc o demonstratie de schi la care vor participa peste 100 de schiori, reprezentanti ai Salvamontului, ai Jandarmeriei Montane, ai Vanatorilor de Munte si a Scolilor de Schi din Predeal. Evenimentul se va incheia la ora 20.00, cu un foc de artificii.

"Conditiile de schiat sunt foarte bune la Predeal dupa ninsorile cazute in ultimele ore. Partia Clabucet are transport pe cablu si instalatie de nocturna care poate functiona si dupa ora 21,00, la cererea turistilor. Stratul de zapada pe partie depaseste 40 de centimetri. Statiunea este plina de turisti si aproape toate cele 5.000 de locuri de cazare sunt ocupate", a declarat primarul statiunii Predeal, Liviu Cocos.