Una dintre cele mai importante si controversate formatii de metal, Mayhem, va concerta in premiera in Romania la festivalul I AM THE ROCKER. Astfel, Mayhem va reprezenta cu cinste black metal-ul la festival, line-up-ul fiind compus deja din Dream Theater, Black Star Riders (The New Thin Lizzy), Kamelot, Carcass, Skindred, Myrath, Arkona, Terrana Band. Unde mai adaugam si linia de atac autohtona formata din Celelate Cuvinte, Kempes, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, Breathelast si Days of Confusion. Iar lista nu este finala, organizatorii urmand sa anunte noi si noi trupe.

I Am The Rocker - poster_festivalFoto: Phoenix Entertainment

Astfel, I AM THE ROCKER se prefigureaza a fi cel mai mare si mai asteptat festival de rock si metal din Bucuressti, un eveniment la care toate subgenurile importante sunt reprezentate cu brio, fiind menit sa aduca impreuna toti fanii muzicii rock si metal.

Legende ale black metal-ului norvegian, Mayhem continua sa fie o forta a muzicii extreme si in prezent. Formatia a lansat in 2014 un nou material, "Esoteric Warfare", prin intermediul caruia dezvolta laitmotivele precendentului "Ordo Ad Chao" (2007). Tot in 2014, Mayhem a aniversat nu mai putin de 30 de ani activitate, o perioada lunga din care nu au lipsit momentele tragice si controversele. Acestea au ajuns sa marcheze scena black metal pentru totdeauna: sinuciderea vocalului Dead in 1991 si crima comisa asupra chitaristului si liderului Euronymous de catre Varg Vikernes (Burzum) in 1993.

Mayhem are la activ 5 albume de studio pana in prezent, printre care si unul dintre cele mai importante si mai influente materiale ale subgenului: "De Mysteriis Dom Sathanas", o adevarata capodopera a scenei de black, lansat in 1994 si dedicat amintirii lui Euronymous. Discul a fost adesea inclus in topul celor mai reprezentative de catre publicatii ca IGN sau Kerrang.

I AM THE ROCKER se configureaza astfel drept cel mai mare si diversificat festival de rock si metal al verii, pe langa trupele de pe afis, fanii avand la dispozitie numeroase optiuni de distractie, totul pentru de a transforma zilele de 4 si 5 iulie intr-un weekend de povestit nepotilor.

Stii cata bere incape intr-o masina? Poti afla asta castigand marele premiu la BEER CHAMPIONSHIP, unde esti premiat tocmai pentru a bea bere. Cate doze de energizant poate duce o masina? Participa la concursul de pogo, distreaza-te la maximum, fii castigator si le poti numara si bea chiar tu.

Vrei sa te imbraci de la Beauty of Pain? Castiga voucherul de 300 de euro la concursul "Cei mai bine imbracati rockeri si rockerite". Vrei sa iti mai adaugi inca un desen pe piele? Atunci prezinta-l pe cel mai tare pe care il ai acum la "Cel mai interesant tatuaj" si pleci acasa cu un voucher de 300 de euro de la Next Level Tattoo.

"Concurs de AIR GUITAR", bungee jumping deasupra multimii, "zboruri" cu tiroliana pe deasupra publicului, zona de relaxare, un food court generos sunt cateva dintre elementele gandite special pentru TINE, adevaratul star rock al festivalului.

La editia de anul viitor, toti castigatorii concursurilor puse la bataie vor avea propria cabina a lor in backstage si se vor bucura de tot tratamentul de care beneficiaza si artistii de pe scena. Mai multe detalii aici.

Si sa nu uitam: apa plata va fi complet gratuita.

Tot ce am pus la cale, de la trupe la activitati conexe, este menit sa te puna pe tine in centrul atentiei. Asadar, personajul principal al povestii care va avea loc in zilele de 4 si 5 iulie la Romexpo esti TU, YOU ARE THE ROCKER.

Biletele sunt disponibile exclusiv in regim de abonament la pretul de 220 de lei, iar in zilele evenimentului - 250 de lei. Biletele pot fi achizitionate din reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online, pe www.eventim.ro

Phoenix Entertainment este unul dintre cei mai activi promoteri din Romania, avand in palmares sute de mii de spectatori primiti la zecile de concerte organizate: Slash, Metal All Stars, In Flames, Tarja Turunen, Dream Theater, Jack White si multi altii.

Pentru mai multe detalii despre agenda concertistica, dar si pentru a afla primul noutatile oferite de Phoenix Entertainment, accesati www.phoenixentertainment.ro sau www.facebook.com/phoenixentertainment