Teatrul National Bucuresti se redeschide oficial la sfarsitul lunii viitoare, dupa indelungata reconfigurare inceputa pe 28 martie 2011. Cum arata acum, dupa exact patru ani? Blogul Bucuresti. Acum publica o ampla fotogalerie, plus informatii despre doua locuri-simbol gazduite pana in 2011 la TNB, direct de la sursa: Laptaria lui Enache si Terasa La Motoare.

Teatrul National BucurestiFoto: Bucuresti. Acum

"Am cercetat saptamana trecuta teatrul de la stanga la dreapta si de jos in sus, cu ocazia intalnirii @igers_bucharest. Pastreaza multe din elementele vechi - modernizate, reparate, recolorate -, dar vine si cu sali si spatii noi, deschise, multicolore, facute sa tina publicul la TNB o zi intreaga", scrie blogul dedicat Capitalei.

FOTOGALERIE Teatrul National din Bucuresti in 35 de imagini

Ce se intampla cu doua dintre simbolurile centrului, situate pana in 2011 pe inaltimile Teatrului National? Terasa La Motoare nu va mai fi "la motoare" - vechiul spatiu a devenit Amfiteatrul in aer liber, pentru 300 de spectatori -, iar Laptaria lui Enache are un statut incert.

Absolut toate spatiile comerciale vor fi scoase la licitatie in urmatoarele doua luni, spune directorul TNB, Ion Caramitru, citat de Bucuresti. Acum. Este vorba inclusiv de o librarie, amplasata in locul fostei Sali Amfiteatru. In mod evident, s-au declarat interesate zeci de firme. Nerabdatori sunt si cei de la Laptaria lui Enache: "Nu se poate TNB fara Laptarie si Motoare!", spune un reprezentant al investitorului, cu mentiunea ca ei detin brandul. Pe site-ul OSIM nu se confirma insa ca marca Laptaria lui Enache ar fi inregistrata, se precizeaza pe blog.

Cum arata noua terasa de pe acoperisul TNB:

2011 vs. 2015. Patru ani, doua imagini complet diferite ale fatadei Teatrului National Bucuresti: