East European Comic Con se anunta a fi unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului pentru iubitorii de gaming, gazduind finala Europei de sud-est ESL SEE, in care se vor intrece gameri din nu mai putin de 15 tari si avand pregatita si o zona de entertainment in care participantii se pot juca si pot testa numeroase jocuri video.

Astfel, Ionut "Amorsa" Chepeneag, reprezentant al echipei Riot Games - compania care a creat unul dintre cele mai populare jocuri video din lume, League of Legends - vine la East European Comic Con special pentru a se intalni cu fanii jocului. Ionut vine pregatit si cu numeroase surprize pentru public, urmand sa fie prezent atat in zona de competitie, cat si in zona de relaxare.

East European Comic Con se desfasoara in perioada 8-10 mai la Romexpo si va oferi cadrul ideal pentru interactiunea dintre fani si actori de la Hollywood, cosplayeri internationali, artisti grafici sau celebritati din mediul online.

Astfel, in perioada 8-10 mai ai sansa sa ii cunosti pe Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Robert Knepper (T-bag din Prison Break), John Noble (Walter Bishop din Fringe, Denethor din Stapanul Inelelor), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones), Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural) sau Dan Starkey (Strax din Dr. Who). Totodata, publicul va putea afla secretele din spatele canalului Vsauce chiar de la creatorul sau, Michael Stevens, care va sustine un panel special.

In plus, nicio celebritate online din Romania nu va lipsi: Creative Monkeyz, Sector 7, 10 lucruri, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net si Bobospider.

Lor li se alatura artistii Skies of Fire, Marco Santucci, Bobmeatbag si Sycra, iar un "oaspete" aparte va fi Tronul de Fier din celebrul serial Game Of Thrones, adus special la noi in tara de catre HBO Romania.

Totodata, ESL SEE nu este singura competitie de anvergura gazduita de Comic Con intrucat cosplayeri din 4 tari se vor intrece in cadrul selectiilor nationale a Cosplay World Masters, scopul fiind calificarea in finala mare din Portugalia.

Programul detaliat poate fi consultat la adresa www.comic-con.ro. Abonamentele pot fi achizitionate din retelele Eventim si My Ticket la pretul de 69 de lei, iar in ultima saptamana costul va fi de 79 de lei.

East European Comic Con este organizat de Asociatia Culturala Kesenai si Kickoff Events.