Zoltan Andras, solistul trupei Sarmalele Reci, se pregateste pentru concertul organizat cu prilejul aniversarii a 14 ani de la infiintarea formatiei. Intr-un interviu acordat HotNews.ro, Zoltan vorbeste despre spectacolele pe care le vor avea in ultimele doua luni ale anului 2007, despre ce inseamna Clubul Studentesc Preoteasa pentru el si despre planurile sale pentru sarbatorile de iarna.

Reporter: Cu putin timp in urma ati sustinut un concert in cadrul Maratonului Preoteasa. Ce reprezinta Clubul Preoteasa pentru dumneavoastra si ce a reprezentat Maratonul Preoteasa?

Zoltan:Clubul Preoteasa, casa de cultura a studentilor, cum se mai numeste, este un spatiu in care tinerii gasesc un loc de intilnire, un centru cultural studentesc, un forum in care sa se exprime artistic – in muzica, teatru, fotografie etc. - o alternativa la modelul exclusiv materialist si consumerist pe care il ofera societatea in general. De aceea, si muzica Sarmalelor Reci este la ea acasa in Preoteasa, loc pe care noi chiar l-am imortalizat intr-un cintec al nostru.

Reporter: Pana la sfarsitul anului mai aveti concerte? Pe unde? Pe cand un album nou?

Zoltan:Ca de obicei, ultimele doua luni din an sint pline de evenimente. Saptamina viitoare vom avea nu mai putin de patru concerte – o aparitie live la Senso tv miercuri seara, apoi vineri seara un concert in La Scena din Slatina, un club deosebit, unde sintem primiti de fiecare data cu multa caldura. Va urma simbata un concert la un eveniment in Timisoara, unde o firma isi sarbatoreste succesul in afaceri printr-o petrecere privata la care sintem si noi invitati sa cintam, iar duminica seara vom cinta in Rock Club din Deva, pentru publicul nostru devotat de acolo.

Urmeaza apoi luna decembrie, la fel de plina de evenimente. In primul rind Evenimentul cu E mare, pe 7 decembrie, h 20:30, la Muzeul Taranului Român: concert aniversar Sarmalele Reci - 14 ani de activitate, la care va invitam pe toti – gasiti bilete la www.bilet.ro si la toate magazinele de specialitate. Tot atunci ne propunem sa lansam si un nou album „O seara la Opereta – The Best of Sarmalele Reci”.

Mai este si o serie de concerte prin tara , la diverse evenimente, in preajma Craciunului.

Reporter:Sarbatorile de iarna le veti petrece pe la concerte sau cu familia?

Zoltan:Craciunul si Anul Nou sper sa le petrec in familie, dupa un an plin de realizari. Poate doar un concert deosebit in noaptea de Revelion .....

Reporter: Aveti o melodie, din cele interpretate de dumneavoastra, de care va simtiti mai atasat, o melodie preferata?

Zoltan: Evident ca toate cintecele pe care le cint imi sint dragi. Daca ma pui la zid si ma obligi sa aleg una :)... atunci as alege „Daca n-ai fi tu” .

Reporter: Fiecare om are un model in viata, un idol . Care este modelul / idolul dumneavoastra (daca aveti unul)?

Zoltan: De-a lungul timpului am admirat multi oameni pentru realizarile lor, pentru felul in care abordeaza viata. Multi dintre acestia nu sint faimosi, ei se remarca nu prin numele lor, ci prin moralitatea si calitatea faptelor lor.