​A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, visul de căpătâi al unor eroi neînfricați, care au schimbat lumea poveștilor copilăriei pentru totdeauna... Se împlinesc, în primele zile ale lunii mai, 50 de ani de când Teatrul Ion Creangă scrie istoria unui vis cu eroi neînfricați, care au schimbat lumea poveștilor pentru copii.

50 de spectacole pentru 50 de ani de poveste la Teatrul Ion CreangaFoto: Teatrul Ion Creanga

Cei dintâi spectatori de la Ion Creangă sunt acum bunici, își însoțesc nepoții la teatru și redescoperă copilăria prin ochii lor. De la Harap Alb (1964), la Insula misterioasă (2015) au parcurs un drum plin de peripeții, împreună cu personajele lor preferate, care și-au folosit dintotdeauna puterile pentru a aduce bucurie în sufletul tuturor generațiilor de public.

Cu ocazia celebrării celor cinci decenii de la înființare, Teatrul își invită tinerii spectatori să se bucure de un program special, cu peste 50 de reprezentații și numeroase cadouri colorate. Astfel, întreaga lună mai va fi o călătorie din Humuleștiul de altădată al Amintirilor lui Creangă până în inima literaturii universale, în Jungla descrisă de Rudyard Kiplying sau pe Misterioasa insulă a eroilor lui Jules Verne. Pe lângă acestea, publicul este invitat să descopere spectacole-joc dintre cele mai năstrușnice, educative și muzicale, dedicate preșcolarilor, dar și mici jucării senzoriale, gândite special pentru bebeluși. La fiecare spectacol, cei mici vor fi întâmpinați cu surprize care să le amintească de personajele lor îndrăgite.

Totodată, pentru a celebra o jumătăte de secol de activitate, trecutul Teatrului Ion Creangă, prezentul său şi speranţele pentru viitor vor fi reunite printr-o aniversare inedită, găzduită de Teatrul Excelsior. O incursiune în arta și măiestria celor care aduc pe scenă poveștile și basmele copilăriei, evenimentul – care va avea loc luni, 4 mai, ora 19.00 – este gândit sub forma unei experiențe complete. Astfel, nu doar sala de spectacol va fi animată – pentru o Gala aniversară – ci și spațiile conexe, deschise publicului, care vor găzdui o expoziție inedită de fotografii, documente, costume și elemente de recuzită din spectacolele instituției.

Programul detaliat al spectacolelor programate în luna mai poate fi consultat pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro sau www.eventim.ro.