Luni, 19 noiembrie, la Teatrul National din Bucuresti a avut loc evenimentul “Phoenix and Friends” - un concert sustinut de trupa Phoenix alaturi de prieteni cu ocazia implinirii a 45 de ani de existenta. Pe scena au urcat Gheorghe Zamfir, Johnny Raducanu sau Marius Mihalache, dar un nume esential din istoria Phoenix a lipsit: Mircea Baniciu. Covaci a incercat sa tina pasul cu vremurile, dar vocea l-a tradat de cateva ori.

Inainte de inceperea concertului, spectatorii au avut ocazia sa vada o colectie de tablouri semnata Nicu Covaci, iar doritorii le-au putut achizitiona, incepand cu pretul de 1000 de euro.

Spectacolul a fost deschis de catre Covaci, care a interpretat o melodie impreuna cu Moni Bordeianu. A urmat “Floarea stancilor”, alaturi de Johnny Raducanu, care a facut publicul sa rada in hohote spunand ca pe scena s-au adunat “generatii de muzicanti de 200 de ani”.

Celebra melodie “Vremuri” a fost acompaniata de catre Ludovic Orban, invitat de Covaci sa cante la chitara. Melodia a fost punctata de Moni Bordeianu, care a incurcat versurile.

Pe scena au urmat Dumitru Farcas, Gheorghe Zamfir si Johnny Raducanu, care au starnit ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Pe scena au urmat Tavi Colen pentru piese precum “Nunta”, “Numai Una”, “Mugur de Fluier”, quartetul Passion si Stelu Enache, pentru melodia “Cucuveaua”.

Marius Mihalache, cu tambalul sau, a facut duel fabulos cu Ovidiu Lipan Tandarica si tobele sale legendare.

Momentul trist din spectacol a fost acela in care piesa “Andrii Popa” a accentuat lipsa lui Mircea Baniciu, retras din formatie in urma cu cateva luni din cauza certurilor cu Nicu Covaci.

Spre sfarsitul spectacolului, membrilor trupei Phoenix li s-a acordat discul de aur din partea casei de discuri Roton, pentru albumul “Baba Novac”, din 2005.

Dupa ce Phoenix - formata acum din Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Tandarica, Josef Kappl, Manfred Neuman, Bogdan Bradu, Ionut Contras si Cristian Gram - a incantat publicul cateva ore, a venit randul spectatorilor sa le faca o urare artistilor si sala inceput sa cante “La multi ani”.

Concertul a fost incheiat de un bis cantat de toti artistii de pe scena impreuna cu publicul aflat in picioare.

Seara s-a incheiat cu un cocktail, unde artistii au dat autografe si au vorbit cu fanii in timp ce au ciocnit un pahar de sampanie.

Urmeaza un concert ce va avea loc pe data de 7 decemebrie la Sala Palatului din Bucuresti, iar in primavara trupa va lansa un nou album, intitulat “Ante-miorita”.