Astazi, 8 mai, incepand cu orele 16:00, portile complexului Romexpo se deschid pentru cel mai mare eveniment dedicat pasionatilor de filme, seriale, benzi desenate, cosplay, jocuri video, boardgames si nu numai: East European Comic Con. Aflat la editia a treia, Comic Con se desfasoara pe parcursul a trei zile, de vineri pana duminica, si reprezinta un spatiu de interactiune intre fani si actori internationali si romani, artisti grafici sau celebritati din mediul online. Astfel, 6 actori de calibru de la Hollywood, Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Robert Knepper (T-bag din Prison Break), John Noble (Walter Bishop din Fringe, Denethor din Stapanul Inelelor), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones), Osric Chau (Kevin Tran din Supernatural) si Dan Starkey (Strax din Dr. Who) se vor intalni cu fanii, vor sta la povesti in cadrul panel-urilor, vor face fotografii si vor oferi autografe. Si nu numai, Michael Stevens, creatorul celebrului canal de YouTube Vsauce, va veni sa ne dezvaluie din secretele succesului sau online.

Afis EECC 2015Foto: webPR.ro

Lista actorilor internationali nu se incheie aici: 6 actorii (Tom Payne, Melia Kreiling, Antonia Campbell-Hughes, Turlough Convery, Dominique Tippe si Ryan Doyle), regizorul Andrew Goth si scenarista Joanne Reay vor dezvalui, in premiera mondiala, la East European Comic Con trailer-ul filmului SF mult asteptat - DxM.

Si actorii romani vor fi prezenti pentru intalniri cu fanii: actorii principali din serialului HBO Umbre (Serban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Stefan Velniciuc, Sergiu Costache si Gabi Huian) vor avea un panel dedicat in care vor raspunde intrebarilor publicului. Lor li se alatura Virgil Iantu (vocea simpaticului Bolt din filmul cu acelasi nume), Alin Panc si George Lugoci (vocile lui Louie, respectiv Andy Anderson, din populara serie animata, Viata cu Louie).

In plus, cele mai tari celebritati online din Romania vor fi prezente la Comic Con - Creative Monkeyz, Sector 7, 10 lucruri, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net, BROmania si Bobospider-, dar si artisti grafici de seama ca Skies of Fire, Fredo & Pidjin, Bobmeatbag, Marco Santucci, Sycra, Mario Sanapo,Victor Drujiniu, Puiu Manu si Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata). Cosplay-ul international este reprezentat de Shappi si Tine Marie Riis. Riot Amorsa, reprezentant al comunitatii League of Legends, va sta de vorba cu amatorii de gaming.

Tronul de Fier din cel mai popular serial al momentului, Game of Thrones, va fi adus direct de pe platourile de filmare de catre HBO Romania, oferind sansa tuturor participantilor de a se fotografia in postura de conducator al celor 7 regate. De asemenea, HBO Romania va aduce in premiera in tara noastra jocul interactiv cu arcuri, inspirat de Game of Thrones, ¬The Blackwater Bay Battle¬. Tot la capitolul ¬props¬, fanii Dr. Who se pot fotografia cu celebrul TARDIS, creat special pentru ei de catre echipa East European Comic Con.

Evenimentul va gazdui si doua competitii importante: finala est-europeana ESL SEE, dedicata gaming-ului, precum si Cosplay World Masters de unde se vor califica reprezentanti a 4 tari, in marea finala de la Lisabona. In plus, publicul se va putea relaxa in zona de gaming amenajata, unde vom avea un concurs de cosplay separat de competitia enuntata mai sus, un concurs de quiz, boardgames si multe alte surprize.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventim si Myticket dar si la punctele de vanzare aflate la intrarea in spatiul evenimentului, in limita stocului.

East European Comic Con este organizat de Asociatia Culturala Kesenai si Kickoff Events.