Reporter: Ati avut foarte mare succes cu albumul de debut "Taves Bahtalo", in special cu piesa "Malademna". Va gandeati la inceput ca o sa ajungeti la un asemenea nivel?

Dan Handrabur: Malademna a fost o piesa pe care am compus-o si asamblat-o in mai putin de patru ore, la micul meu studio de la tara. A fost o adevarata placere.

Cred ca nivelul productiei albumului este unul ridicat in general, e plin de lucrari excelente. Piesa a fost acum doi ani prin topurile world music, dar nu a devenit hit, nici nu avea cum, formatul este foarte diferit de ceea ce se difuzeaza (in lume si in Romania) la radiourile comerciale, iar statiile care difuzeaza astfel de muzica sunt destul de putine. Nici difuzari ale clipului n-au existat in Europa, iata alt motiv.

Reporter: Cum puteti explica faptul ca ati avut un mai mare succes in afara decat in Romania?

Dan Handrabur: O casa de discuri care si-a facut treaba asa cum se face, chiar la un nivel de vanzari de sub zece mii de copii. O imagine de tip circ...nu de aceea merg oamenii la spectacol? Un sound progresiv intr-o lume muzicala destul de stagnanta.

Reporter: De ce strainii au reactionat mult mai bine la muzica dumneavostra?

Dan Handrabur: Exista mai multi oameni in afara tarii care asculta acest gen de sound iar elementul gipsy, mai ales din concerte, fie el foarte inspirat sau deloc, aducea ceva nou.

Reporter: Pe viitor va ganditi la o colaborare cu o trupa sau cu un artist?

Dan Handrabur: Lansez un nou proiect in curind, lucrez deja la al treilea album SC cu cei doi noi vocalisti, cu care de altfel si plecam in Elvetia, Austria si Germania, nu prea mai am timp pentru moment. Dar as lucra cu un rapper.

Reporter: Cand o sa scoateti pe piata un album nou? Sau un nou videoclip?

Dan Handrabur: Noul album "RROMATEK" a iesit la casa de discuri Eastblok Music din Berlin in luna octombrie. Nu este disponibil la noi deocamdata, dar va fi. E un album de calitate, fuzioneaza melodii tiganesti cu armonii si sunete din diferite culturi pe fond electro-hop-dnb-idm. Despre clip nu e vorba, bugetul nu ne permite, dar mai ales costul difuzarilor.

Reporter: Ce parere aveti despre incidentele din Italia? Despre discriminarile facute de catre cetatenii italieni?

Dan Handrabur: E posibil sa le fi ajuns si lor cutitul la os... La furie animalul din om poate actiona cumplit. Nici romanii, nici tiganii ,nici macar italienii nu sint ingeri, dar nici criminali. Sa nu generalizam. Trebuie creeat un program de integrare a rromilor in lume, trebuie educati, se pare ca nu prea ne-am gandit la aceasta minoritate, acum sunt probleme. Nu este normal ca oamenii sa traiasca in tabere de carton la marginea orasului. E timpul ca angajatorii italieni sa-si angajeze lucratorii si sa-si plateasca darile, asa s-ar face diferenta intre cine e acolo pentru munca si cine nu, fie roman sau nu.

Ce reprezinta Shukar Collective

Shukar Collective este o formatie care a pornit de la trei ursari, Napoleon, Tamango si Clasic, purtand initial numele de Shukar. Muzica lor, dupa cum spun ei insisi, "considera vocea umana un instrument". Acum, trupa este formata din Dan Handrabur, Cristian Stanciu, Vlaicu Golcea, Lucian Stan, plus membrii de baza. A fost de ajuns o intalnire a lui Dreamdoktor - Dan Handrabur - si DJ Vasile - Lucian Stan - cu cei trei ursari intr-un club de jazz, ca sa se ajunga la ceea ce reprezinta astazi formatia Shukar Collective. In aceasta noua formula au castigat faima in strainatate.