Timp de patru zile Cluj-Napoca va fi gazda celui mai mare festival IT din Romania. Evenimentul va avea loc intre 18-21 iunie la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Peste 30 de companii importante din domeniul IT&C din tara si strainatate au raspuns cu entuziasm la invitatia de a participa la prima editie a DOT.fair. DOT.fair este o initiativa orientata spre piata de tehnologie a informatiei, un eveniment care transforma in luna iunie orasul Cluj-Napoca in capitala celor mai inovatoare si dinamice domenii ale momentului: Business Solutions, Telecommunication, Social Media, Gaming si Gadgets.

Festivalul IT DOT.fairFoto: webPR.ro

DOT.fair este o initiativa orientata spre piata de tehnologie a informatiei, un eveniment care transforma in luna iunie orasul Cluj-Napoca in capitala celor mai inovatoare si dinamice domenii ale momentului: BUSINESS SOLUTIONS, TELECOMMUNICATION, SOCIAL MEDIA, GAMING si GADGETS.

Structura festivalului a fost special conceputa cu mai multe zone de interes printre care Main Stage, Seminar Stage, Gaming Arena, Gadgets Expo Zone, Job-Fair. Companii precum EBS ROMANIA, RCS & RDS, ATLAS NETWORKING GOOGLE CLOUD PLATFORM, EPSON, BANG&OLUFSEN, CLOUD TROOPER, PITECH+PLUS, FORTECH, SALUS, AERO BVB, NEMETOS, LUXSOFT, NETLOGIQ, YSOFT, DMSCLOUD, DYNTELL, PONT SYSTEM, PROCLICK, ACOUSTIC DENSITY, INTEND, MADD ELECTRONICS GROUP vor fi prezente cu standuri personalizate in cadrul festivalului si cele mai noi solutii software, cu solutii de telecomunicatii integrate pentru clientii persoane fizice, dar si pentru companii, gadgeturi inedite plus cele mai interesate seminarii si workshop-uri.

Principalul sustinator al evenimentului este EBS Romania

EBS Romania reprezinta o adevarata poveste de succes pe piata software. Fondata in 2000, compania a cunoscut o ascensiune constanta, inregistrand cresteri semnificative ale cifrei de afaceri de la an la an. Compania s-a impus ca un furnizor de servicii software cu experienta in piata internationala, cu servicii ce acopera intregul ciclu de viata al dezvoltarii software si managementului aplicatiilor.

Proiecte de amploare confirma competenta tehnica si de business a EBS, precum si capacitatea de livrare a serviciilor la standarde internationale. De asemenea, EBS are peste 160 de proiecte ERP de succes - CLARVISION si SAP - sustinute de echipe profesioniste in domeniul consultantei, managementului de proiect si cel tehnic.

Incepand cu 2013, EBS Romania este o companie NTT DATA. Concernul furnizeaza servicii de prima clasa, de la consultanta si dezvoltare de sisteme pana la outsourcing de servicii IT. Aflat in topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o raza de acoperire globala, dar si de competente locale.

RCS & RDS - Telecommunication Partner la Dot.Fair

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din regiune, furnizand servicii in Romania, Ungaria, Spania si Italia. Compania este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit, dar si unul dintre furnizorii principali de servicii de telefonie fixa si mobila, internet mobil precum si servicii de continut video la cerere. Prin divizia Digi Business, clientii persoane juridice beneficiaza de solutii integrate de telecomunicatii si beneficiaza de calitatea si siguranta serviciilor marca Digi, dar si de consultanta si asistenta permanenta. Compania detine singura televiziune de stiri in format full HD, Digi24 HD, cu 8 statii locale, 3 canale de sport, Digi Sport 1, 2 si 3, care difuzeaza cele mai importante competitii sportive din Romania si din lume, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare, Digi World, Digi Life si Digi Animal World, un canal de muzica, Utv.

Editia DOT.fair din acest an este concentrata in special pe sectiunea de gaming, unde sunt pregatite 4 turnee E-Sports: Dota2 Challenge, Heroes Of The Storm Challenge, Hearthstone Challenge si Counter-Strike Global Offensive Challenge. Turneele vor aduce pe Main Stage echipe europene profesioniste care se vor lupta pentru premii totale de peste 30.000 dolari. Pentru o buna desfasurare a competitiilor de gaming, compania RCS & RDS va pune la dispozitia participantilor cea mai rapida si stabila solutie de internet.

Domeniile Business Solutions si Social Media din cadrul festivalulului includ o parte de workshop-uri si prezentari, la care participa nume importante din domeniul IT, atat din tara cat si din strainatate. Subiecte actuale de discutii precum securitatea datelor, tehnologie si inovatie, importanta start-up-urilor vor fi atinse de speakerii prezenti la eveniment.

Primele nume importante ale speakerilor vin chiar din partea Google si Youtube, Ana Sipciu de la Google Romania si Christian Sciullo - Google Germany vor da startul celor mai interesante discutii privind noile trend-uri in materie de Business Solutions si Social Media. De asemenea, Bogdan Mugescu din partea Aero BVB, Bogdan Herea de la Pitech+Plus si Vlad Rusu - reprezentantul Cloud Troopers vor interactiona cu publicul in cadrul seminariilor sustinute. Printre atractiile acestui eveniment se afla prezentarile de tehnologii si testarile de produse din cadrul sectiunii Gadgets.

BANG&OLUFSEN este punctul central de atentie, din perspectiva Gadget-urilor. Compania daneza pune la dispozitie in cadrul festivalului DOT.fair intreaga divizie B&O Play. Unul dintre cele mai interesante sisteme prezentate in aceasta divizie este dispozitivul A9.

A9 reprezinta un sistem audio de inalta performanta, care se aprovizioneza cu o sursa digitala de muzica, iar el isi atribuie restul sarcinilor. Conexiunea se poate face utilizand AirPlay, DLNA sau Bluetooth 4.0, iar in cateva secunde muzica va umple spatiile inconjuratoare. Totodata, A9 permite accesul la Spotify Connect, Deezer si TuneIn, adica milioane de melodii, playlist-uri si statii radio.

"Caracteristicile acestui produs sunt flexibilitatea imbinata cu modernismul tehnologic, designul unic si finetea sunetului. Pe langa aceste sisteme audio inedite, zona Gadgets va fi completata de smartwatches, phablets, televizoare cu tehnologie 4K si de o zona de testare a dronelor. Toate acestea imbinate cu seminariile din domeniul Social Media si experienta showului de gaming international vor oferi publicului una dintre cele mai frumoase experiente." declara organizatorii.

Biletele au fost puse in vanzare incepand cu data de 10 mai 2015 si se pot achizitiona din reteaua Eventim sau online pe www.eventim.ro si de la standul Ticket Events din Iulius Mall Cluj-Napoca.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al evenimentului: www.dot-fair.com sau pe pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/dot.fair.cluj.